Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο αεικίνητος, πολυπράγμων και πανταχού παρών βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπαρμένος μάλλον από τις φωνές εκείνες μέσα στο κυβερνητικό κόμμα που ούτε να ακούνε δεν θέλουν το ενδεχόμενο να προωθηθεί υποψήφιος για την προεδρία από το χώρο της δεξιάς (έστω και της μετριοπαθούς), απέστειλε στα ΜΜΕ επιστολή με την οποία προτάσσει την επιλογή Μανώλη Γλέζου.

Έτσι, μετά την πολύ επιτυχημένη του ακτιβιστική ενέργεια στην περίπτωση των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα η οποία απέφερε άμεσα καρπούς, (φήμες που αναφέρουν ότι η απεργία πείνας του κ. Μιχελογιαννάκη, ουδεμία πίεση άσκησε στην τότε κυβέρνηση, κρίνονται ως εκπορευόμενες από σκοτεινά κέντρα), ο ηρακλειώτης πολιτικός επανέρχεται και μπροστάρης φωνάζει νοητά: “Πρώτη φορά Αριστερά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας!”.

 

 

Σας παραθέτουμε την επιστολή του ιδίου…

  1. Είναι γνωστή η θέση του Μανώλη Γλέζου δεν θέλω να γίνω υπουργός για να μην ασκώ εξουσία.
  2. Είναι γνωστή η άποψή του, το να γίνει καθημερινή φράση μας η υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τις γερμανικές οφειλές.
  3. Είναι γνωστή η θέση του, ότι στο επιχείρημα της Γερμανίας, πως το θέμα των αποζημιώσεων είναι λήξαν, ο κ. Γλέζος ερωτά, πάντα, πότε και πώς έληξε.
  4. Είναι γνωστή η θέση του, ότι δεν μπορεί να εξαιρείται η Ελλάδα από τις οφειλές.
  5. Είναι γνωστή η θέση του, ότι θα πρέπει, όπως πλήρωσαν η Ιταλία και η Βουλγαρία, έτσι πρέπει να πληρώσει και η Γερμανία.
  6. Είναι γνωστή η θέση του για την αποκατάσταση δημοκρατίας.
  7. 300 δις για αποζημιώσεις και 11 δις για το κατοχικό δάνειο από το λογιστήριο κράτους.
  8. Δεν είναι τυχαίο γεγονός η έμφαση του πρωθυπουργού που έδωσε, κι έτσι έκλεισε την ομιλία του, για τις προγραμματικές δηλώσεις.

 

Για τους παραπάνω 8 λογούς, θεωρώ ιδανική περίπτωση την πρόταση, για Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον Μανώλη Γλέζο.

 

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ