Ορκωμοσίες και εκλογή προέδρου της Βουλής. Γιορτή της δημοκρατίας, ντε! Με κάποιους να μη λένε να πάρουνε χαμπάρι τίποτα! Selfie φωτό όλο χαρά μες στα έδρανα της Βουλής ενός λαού που στενάζει απ’ έξω και με τα «αχ» του, μόνο, ικανά να ανατινάξουν το κέντρο της πόλης, να ελπίζει, να κοιτάζουν προς τα εκεί,  με προσδοκία, λαχτάρα, βουβοί προσευχή για σωτηρία!  Χαμπάρι κάποιοι! Κλικ! Το πουλάκι, για τα social media ντε και σε ασημένια κορνίζα για το σαλόνι, πάνω στο σκρίνιο, να το βλέπει η μαμά που έλεγε ότι ήμασταν άχρηστοι –και μάνα είναι αυτή κάτι ήξερε!

Και αφού όλες αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη ασχολήθηκαν με τους νέους υπουργούς και τον κ. πρωθυπουργό για το αν φορούσανε γραβάτα, δερμάτινα, τζιν και τι χρώματα, καιρός να δούμε και τις κυρίες βουλευτίνες, που -για όνομα του Θεού- δεν είναι σεξιστικό να πεις πως άλλο η πίστα και άλλο η εκλόγιμη λίστα! Και τι δεν είδαμε, λοιπόν, με μια διάθεση απ’ τις κυρίες ολίγον Χολιγουντιανή και ελαφρώς επιδεικτική σαν να βάδιζαν σε κόκκινο χαλί στα Όσκαρ. Θα μου πείτε στην Ελλάδα αν όχι οι βουλευτίνες, που και προβολή έχουν και καλοπληρωμένες είναι –κάποιες τους και καλοπαντρεμένες- ποιες; Η Βανδή ή η Μενεγάκη; Που και πολύ τους, πια, να τις πάρουν οι φωτογράφοι με τα τζιν στα ψώνια και στη λαϊκή και όταν κατεβάζουν τα παιδιά στο σχολικό! Ενώ εδώ! Δώσε Βουλή μου μεγαλεία…


 

Η πιο ταιριαστή

Αφού και τι δεν άκουσε για την πολύχρωμη της εμφάνιση, στην ορκωμοσία των Υπουργών, η νέα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σκασιλάρα της νομίζω, στην τιμητική της μέρα που αναδείχτηκε με ποσοστό ψήφων ρεκόρ, γυναίκα αυτή και η νεότερη στο θεσμό όλων των εποχών, φόρεσε ένα μαύρο ταγιερακι και ένα χρωματιστό, απλό μπλουζάκι από μέσα. Και νεανικά και απλά, μεσημεριανά πράγματα!



 
Οι “πρώτο πρόγραμμα”
 

Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη με το μαύρο ταγιέρ, το βαθύ ντεκολτέ και το ακόμη πιο βαθύ σκίσιμο στο πόδι, θύμιζε μακρινή συγγενή της Αντζελινα Τζολί στις Κάννες, πριν χρόνια που έκανε μόδα ξανά τα σκιστά, σχεδόν Τζέσικα Ράμπιτ αλλά χωρίς κόκκινα και θαυμάστριας – μιμήτριας της Ρούλας Κορομηλά εποχή «Μπράβο Καλώς ήρθατε». Και πόσο ταιριαστό αυτό το σκίσιμο για την περίσταση! Το κατάλληλο ρούχο, στην κατάλληλη στιγμή, για την κατάλληλη τελετή! Άμα η γυναίκα ξέρει να ντύνεται…
 


Η κ. Ραχήλ Μακρή με το επιφανειακά συντηρητικό ταγιέρ που σε κέντημα είχε το σακάκι την Άρτα, τα Γιάννενα, τα Ζαγοροχώρια και πάνω πάνω το ίδιο το περήφανο Πάπιγκο χιονισμένο! Μόλις έβγαλε το σακάκι άστραψε από χρώμα η Βουλή! Η χαρά του φωσφοριζέ σα σημαδούρα στη θάλασσα για να βρουν οι γλάροι να έρθουν να ξαποστάσουν!
 


 

Οι “σαν Βαρουφάκης”

Οι κυρίες Μπακογιάννη και Βούλτεψη προτίμησαν σακάκια και παντελόνια, με τα πουκάμισα έξω και φυσικά χωρίς γραβάτα –πώς αλλιώς;- ακολουθώντας το πολύ τρέντι στιλ της νέας κυβέρνησης και ας της κάνουν αντιπολίτευση. Να σημειώσουμε εδώ, πως στην κ. Μπακογιάννη πάνε και όλα διότι είναι 2 μέτρα γυναίκα. Για την κ. Βούλτεψη πάλι θα σημειώσουμε με χαρά πως στην κ. Μπακογιάννη πάνε και όλα διότι είναι και 2 μέτρα γυναίκα…


 

 


Οι “σαν Παριζιάνες”

Μαμά και κόρη, η κ. Ζαρούλια και η κ. Μιχαλολιάκου Ουρανία-Ράνια σε μια επίδειξη κομψότητας, φινέτσας, υψηλής αισθητικής και λεπτού γούστου φόρεσαν νεανικό ουρανί η μεγάλη και συντηρητικό ασπρόμαυρο η νέα, ανταλλάσοντας ηλικίες. Θα γράψω τα καλύτερα για τα ακριβά ρολόγια τους, τις τσάντες, τον ραφινάτο κότσο της μιας και το νεανικό, ελεύθερο καρέ της άλλης, όχι γιατί τα πιστεύω, επουδενί, αλλά γιατί τις σκιάζομαι και τις τρέμω. Άμα με βάλει κάτω η Ουρανία με κερδίζει με το μικρό της δαχτυλάκι, καθότι εγώ σάψαλο και κάθε άλλο παρά άνθρωπος της δράσης –άσε το φύσει και θέσει ειρηνίστρια, μην της το πω και την θυμώσω κι άλλο!


 

 


Οι νέες είναι ωραίες

Η κ. Αραμπατζή με λευκό ταγιέρ υπέρκομψο, σα και θα παντρευόταν σε πολιτικό γάμο έκλεψε τις εντυπώσεις, ως ντεμπιντάντ του Κοινοβουλίου.



Ακόμη πιο πολύ έλαμψε με την κομψή μεσούλα σφιγμένη σα δαχτυλίδι, το κοντοκουρεμένο μαλλί, τη γραμμή της και το κόκκινο ρούχο –χωρίς πανωφόρι και την είχε την ψυχρούλα του, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής έριχνε και χαλάζι- η κ. Αννέτα Καββαδία! Ανεβαίνοντας δε τα σκαλιά είχε τέτοια χαρά που προσωπικά πέσαμε σε περισυλλογή! Λες να οφείλεται η καταθλιψάρα μας στο ότι και εύσωμες είμαστε και όχι ως βουλευτίνες δε διακριθήκαμε αλλά και ως τίποτα άλλο, ούτε καν ως απλώς επιτυχημένες! (λέω ναι! Σε αυτό οφείλεται και στην κ. Καββαδία!).
 

 

 

Η παλιά είναι αλλιώς

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη όμως, άλλη χάρη! Γκρι του πάγου σοβαρό ταγιέρ, με εβαζέ φούστα, τολμηρό ντεκολτέ, κομψή μέση και στιλάτη πανάκριβη τσάντα, πώς να μη ξέρει να σταθεί με την εμπειρία της πια σε ανάλογες περιστάσεις! Το τακούνι λίγο ψηλό αλλά δε βαριέσαι, μεταφέρθηκε σε μπράτσο!


 


Σαν το στιλέτο δεν έχει…
 

Οι μαύρες γόβες με το πολύ ψηλό τακούνι στιλέτο κυρίως είχαν την τιμητική τους! Όλες μα όλες οι βουλευτίνες τις τίμησαν δεόντως. Μάταια ψάξαμε για κάνα ισόπατο, μια μπαλαρινίτσα, ένα πιο κοντό τακουνάκι και κάποιο άλλο χρώμα! Θα μου πείτε πώς θα πάει η βουλευτίνα στη Βουλή με ασημένιο πέδιλο και διάφανο τακούνι σαν την Κατερίνα Στικούδη ή με ελβιέλα σα τον Μπογδάνο στον ΣΚΑΪ; Μα και εγώ τιμώ την γόβα και τα στιλέτα και καλά κάνουν και τα προτιμούν και προπονούνται σ’ αυτά οι κυρίες!


 


Η πιο κομψή όλων…

Τις εντυπώσεις έκλεψε με την πραγματική κομψότητα και το εκλεκτό ρούχο της, κάνοντας τη διάφορα, μια κυρία τόσο σικ που έκανε και για κόκκινο χαλί και για υπόδειγμα όλων, ντυμένη ανάλογα με την εθνική της κουλτούρα και την ξεχωριστή στιγμή. Κάποια κυρία από κράτος της Ανατολής, μέλος πρεσβείας στη χώρα μας προφανώς, φόρεσε ένα υπέροχο κλασσικό –για αυτήν- κιμονό, σε έντονο όμως ροζ φωτεινό χρώμα και το συνδύασε με υπέροχα αξεσουάρ! Απλώς φίνα!


 


Ένα είναι το κόμμα και μια η Αλέκα!


Μοναδική! Δε πα να πήγαινε το δωδεκάποντο σύννεφο και το ταγιεράκι σε κάθε του εκδοχή! Δε πα να σύρονταν οι σινιέ τσάντες και οι ρουφηγμένοι κοιλιακοί! Δε πα να ‘ταν τα μέικ απ άψογα, που απ’ το πρωί στις 7 θα βάφονταν απ’ τους μέικ απ αρτιστ οι άλλες! Δε πα να κοπανιόντουσαν οι μόδιστροι, οι στυλίστες, οι κομμωτές; Η κ. Αλέκα Παπαρήγα φόρεσε τη μακό της φούστα με τις μύτες στο τελείωμα, που ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 1990, μπουφάν, πουλοβεράκι, άσχετο κόσμημα εθνικού παραδοσιακού στιλ, τα άνετα της, σχεδόν ορθοπεδικά παπουτσάκια της και πήγε στη δουλειά της. Στη Βουλή για τους Έλληνες θα βρίσκονταν και όχι σε σαλόνι της Vogue για τη κομψότητα στα χωρά της αιωνίας λιτότητας! Και ως κανονική γυναίκα μετά την ορκωμοσία, θα πετάγονταν άμα ήθελε και απ’ την λαϊκή για φρέσκα και φτηνά προϊόντα, χωρίς να την δείχνουν οι μανάβηδες που ντύθηκε για γάμο, συμπεθέρα, πρωί… Ακομπλεξάριστη, ο εαυτός της και πάντα αγαπημένη! Κι ας τις άλλες να στολίζονται.



ΣΟΒΑΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσπάθεια για χιούμορ κάναμε, μην το πάρετε σοβαρά και μη μας χρωματίσετε πολιτικά! Ευχαριστώ! (ναι κ. Ουρανία Μιχαλολιάκου μου, ε;)