Ο Wolverine ακονίζει ξανά τα νύχια από αδαμάντιο και ο Hugh Jackman ετοιμάζεται για μία νέα κινηματογραφική περιπέτεια του λατρεμένου ήρωα των κόμικ. Μετά τις θριαμβευτικές παγκόσμιες εισπράξεις του φετινού «The Wolverine», και εν αναμονή του «X-Men: Days of Future Past», ο δημοφιλέστατος μεταλλαγμένος αποκτά μία ακόμη δική του, μεμονωμένη ταινία. Το sequel του «The Wolverine» θα σκηνοθετήσει και πάλι ο James Mangold , και θα βασίζεται και αυτό, σε υπάρχουσα ιστορία από τα κόμικς. Και ο Hugh Jackman γράφει δικό του ρεκόρ, καθώς με τη νέα ταινία θα έχει κάνει οκτώ εμφανίσεις υποδυόμενος τον ίδιο χαρακτήρα (συμπεριλαμβανομένου και του φοβερού cameo στο «X-Men: First Class»). Σπάει έτσι το ρεκόρ που ήδη δημιούργησε όταν ανακοινώθηκε η επερχόμενη περιπέτεια των «X-Men» για το 2014, ως ο μοναδικός ηθοποιός που θα είχε εμφανιστεί επτά φορές στον ίδιο ρόλο.

Ο σταρ πάντως είχε φροντίσει να θολώσει τα νερά δηλώνοντας ότι το «Days of Future Past», θα ήταν η τελευταία φορά που θα τον βλέπαμε στο ρόλο του ήρωα στον οποίο έδωσε τόσο ιδανικά, σάρκα και οστά. Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Fox του πρόσφερε 100 εκατομμύρια δολάρια για να υποδυθεί άλλες τέσσερις φορές τον Wolverine! Ο ηθοποιός το διέψευσε αλλά η ανακοίνωση για τη νέα ταινία, μάλλον εν μέρει διαψεύδει τον ίδιο (ή τουλάχιστον έπαιξε καλά το διαπραγματευτικό του χαρτί).

Το ερώτημα είναι πλέον ποια ιστορία από τα κόμικ θα χρησιμοποιήσουν και πως θα την «δέσουν» με την νέα ταινία των X-MEN. Ο φετινός Wolverine βασίστηκε σε μία «δική του» μίνι-σειρά σε τέσσερα μέρη, του 1982, διά χειρός Chris Claremont και Frank Miller. Στο φινάλε της ταινίας ο ήρωας φεύγει από την Ιαπωνία και μία bonus σκηνή στους τίτλους τέλους συνδέει τη μοίρα του με τα γεγονότα του «Days of Future Past». Οπότε οτιδήποτε συμβεί από δω και πέρα στον Logan, θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με στοιχεία της επόμενης Χ-ταινίας. Και τι είπανε; Βασισμένο σε υπάρχουσα ιστορία; Οι fan ήδη σπάμε το κεφάλι μας και ξεσκονίζουμε τις κόμικ συλλογές μήπως και εντοπίσουμε ποιο story arc μπορεί να έχουν στο μυαλό τους. (Προσωπικό αγαπημένο και ευσεβής πόθος το storyline του «Enemy of the State»!)

The Wolverine Origins

Ο χαρακτήρας του Wolverine έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1974, όταν σε ένα τεύχος του «The Incredible Hulk» αποκαλύφθηκε ο τύπος με τα νύχια από αδαμάντιο, τις εκρήξεις οργής (berserker rage) και την ικανότητα της αυτοϊασης, ο οποίος θα ενσωματωνόταν, αμέσως μετά, στην ομάδα των X-Men. Η ανάδειξή του σε σούπερ σταρ των υπερηρώων ήταν έκτοτε απλά θέμα χρόνου, αν και το 1975 βρέθηκε στο χείλος του… αφανισμού από το σύμπαν των κόμικ. Χωρίς να έχει τότε την περίπλοκη προϊστορία που θα τον καθόριζε στην συνέχεια, δεν θεωρούνταν αρκετά συναρπαστικός όσο οι υπόλοιποι καθιερωμένοι κόμικ ήρωες. Έτσι η δημιουργική ομάδα πίσω από τον τίτλο της Marvel, σκέφτηκε να τον παρατήσει. Σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του συγγραφέα και σχεδιαστή John Byrne ο οποίος έχοντας μεγαλώσει στον Καναδά, δεν ήθελε να δει τον «συμπατριώτη» του να εγκαταλείπεται από την πιο δημοφιλή σειρά της Marvel. Συμβάλλοντας και στην ιστορία του, οδήγησε στην καθιέρωση ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες των κόμικ.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη «περιπέτεια» που πέρασε ο χαρακτήρας από… γεννησιμιού του! Ο Wolverine είναι τόσο επιβλητικός και το όνομά του εμπνέει τέτοιο δέος, που είναι αδύνατο και να σκεφτεί κανείς ότι παραλίγο να βασιστεί σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος ζώου από αυτό που τελικά έδωσε την έμπνευση. Όταν ζητήθηκε από τον συγγραφέα κόμικ Len Wein να δημιουργήσει ένα υπερήρωα που θα βοηθούσε να ανέβουν οι πωλήσεις της Marvel στην καναδική αγορά, σκέφτηκε να στηρίξει το νέο δημιούργημά του σ’ ένα ζώο που η «πατρίδα» του είναι ο Μεγάλος Λευκός Βορράς (Καναδάς). Ο Wein περιόρισε τις επιλογές του στον Wolverine («γουλβερίν», είδος νυφίτσας κι ένα από τα πιο σκληρά, δυνατά και ατρόμητα ζώα του πλανήτη) και τον Badger («μπάτζερ»=ασβός), καθώς και τα δύο ζουν και στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Ευτυχώς, λόγω και της ηχητικής ομοιότητας με τη λέξη Wolf (λύκος), διάλεξε το πρώτο! Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο δύσκολο να διανοηθείς ήρωα ονόματι Ασβό να τα σπάει, να τα βάζει με σούπερ κακούς, και να ξεπαστρεύει Νίντζα!

Ο Hugh Jackman ΔΕΝ ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Wolverine!

Ούτε καν η δεύτερη… Ο σκηνοθέτης των X-Men Bryan Singer, είχε προσφέρει το ρόλο στον Russell Crowe ο οποίος τον απέρριψε επειδή δεν δέχτηκαν την πρότασή του να είναι ο Wolverine φαλακρός! (τι μπορεί να είχε πάρει ακόμη αναρωτιέμαι). Στη συνέχεια επιλέχθηκε ο Dougray Scott. Κι ενώ τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει, μετά από μόλις τρεις εβδομάδες ο Scott αποχώρησε καθώς δεν προλάβαινε λόγω της παράλληλης συμμετοχής του στην «Επικίνδυνη Αποστολή 2» με τον Tom Cruise. Έτσι επιστρατεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ένας άγνωστος Αυστραλός ονόματι Hugh Jackman τον οποίο είχε ήδη προτείνει ο Crowe, και ο πάντα προσγειωμένος Hugh, έχει εκφράσει δημοσίως την αιώνια ευγνωμοσύνη του για αυτό.

Βέβαια προτού ενσωματωθεί στο καστ των μεταλλαγμένων του Singer, είχε να αντιμετωπίσει μία μεγαλύτερη… απειλή καθώς φαίνεται ότι η «παντόφλα» είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Όταν έγινε η πρόταση στον ηθοποιό να μεταμορφωθεί στον εκρηκτικό υπερήρωα, εκείνος, σαν καλός οικογενειάρχης, το συζήτησε με την γυναίκα του. Κι εκείνη όταν είδε τις πρώτες γραμμές του στόρι να περιγράφουν ένα τύπο που του πετάγονται νύχια και να ακολουθεί η λέξη «Snikt» (ο ήχος που ακούγεται όταν βγαίνουν οι λεπίδες), φρίκαρε και προσπάθησε να αποτρέψει τον σοβαρό ηθοποιό με παιδεία θεάτρου σύζυγό της, από το να κάνει μια κίνηση που «θα τον γελοιοποιήσει και θα καταστρέψει την καριέρα του». Τελικά αποφάσισε να μην την ακούσει, και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία…

Όσο για το νέο «Wolverine», ο Hugh Jackman δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές cool ιδέες. Κι αφού φέτος μας έκανε να ξεχάσουμε το βέβηλο «X-Men Origins: Wolverine» του 2009, ευχόμαστε να δικαιωθεί ξανά ο αγαπημένος ήρωας που «είναι ο καλύτερος που υπάρχει σ΄ αυτό που κάνει αλλά αυτό που κάνει καλύτερα δεν είναι και τόσο καλό». Snikt!