«Είμαστε πια πρωταθλητές» τραγουδούν στον Ολυμπιακό από την Τετάρτη το βράδυ. Η νίκη των ερυθρολεύκων επί του Ατρομήτου, σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ, δίνει στο ντέρμπι της Τούμπας την Κυριακή σχεδόν… διαδικαστικό χαρακτήρα. Γοήτρου θα έλεγε κανείς και οι πρωταθλητές θα ανέβουν με 8 βαθμούς διαφορά για τον άτυπο γύρο του θριάμβου.
 

Πώς όμως φτάσαμε από το -5 του Φαλήρου στο +8;

Ας δούμε τους… 8 λόγους της πρόωρης στέψης, σε μια χρονιά που οι Πειραιώτες αμφισβητήθηκαν όσο ποτέ, μετά το 2010.

1. Καρδιά πρωταθλητή. Μαθημένοι στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, οι πρωταθλητές έπεσαν στη δεύτερη θέση για αρκετό καιρό, βρήκαν όμως τη δύναμη να ξανασηκωθούν.

2. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε μια δύσκολη απόφαση κόντρα στον κόσμο, με την απόλυση του Μίτσελ, και το +8 τον δικαιώνει απόλυτα.

3. Βίτορ Περέιρα: Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε στον Ολυμπιακό τη σφιχτή εικόνα που επιβάλλεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και με την άφιξή του έβγαλε στην επιφάνεια παίκτες που είχαν βαλτώσει επί των ημερών του Ισπανού.

4. Κώστας Μήτρογλου: Ο πρώτος σκόρερ της Super League είναι πάλι εδώ. Mε 13 γκολ απέχει τρία γκολ από τους δεύτερους Καλτσά και Αθανασιάδη και βάζει πλώρη για άλλον ένα τίτλο, αυτόν του πρώτου σκόρερ. Και να φανταστεί κανείς ότι άργησε να επανέλθει αγωνιστικά μετά την επιστροφή του από τη Φούλαμ.

5. Ντοσεβί-Αφελάι: Ο Ολυμπιακός έχει πάλι πτέρυγες. Ο πρώτος δεν τα πήγαινε καλά με τον Μίτσελ και τώρα έχει “αναστηθεί”, ο δεύτερος έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, πιο ορεξάτος από ποτέ.

6. Φορτούνης: Θα μπορούσαμε να τον πούμε και… Τσόρι ο νεότερος. Ο διεθνής μέσος έχει “ενταχθεί” πλέον στην ομάδα και μάλιστα αυτή τη φορά δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για το Europa League.

7. Λιγότερες γκέλες. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα χαστούκια που έφαγε ο ΠΑΟΚ σε Ξάνθη, Γιάννενα, Τρίπολη και (φυσικά) Ηράκλειο.

8. Πλουραλισμός στο ρόστερ. Παρά τις άστοχες μεταγραφικές κινήσεις (Αμπιντάλ, Μποτία, Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Πουλίδο), οι ερυθρόλευκοι ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μάλιστα τον Εντιγκά που έλειψε για το Κόπα Αφρικα, τον Μιλιβόγεβιτς που τραυματίστηκε και παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πέρα όλο το πρόγραμμα με νίκες και… +8!