Γύρνα στην αφετηρία, αγόρασε την Κλαυθμώνος, χτίσε ξενοδοχείο, πήγαινε φυλακή, αγόρασε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, πλήρωσε έξοδα συντήρησης! Ποιος δεν έχει παίξει Monopoly, δεν έχει τραβήξει τις κάρτες, δεν έχει καεί ή ευνοηθεί απ’ τη ζαριά; Και ποιος δεν ευχήθηκε το «αχ όλα αυτά να ‘τανε αλήθεια» και «σκέψου να ‘τανε αληθινά λεφτά». Και για 80 τυχερούς σε λίγο, θα ναι!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του επιτραπέζιου της Monopoly στη Γαλλία, η εταιρεία που το κατασκευάζει αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στους αγοραστές του διασήμου παιχνιδιού, βάζοντας πραγματικά χαρτονομίσματα σε 80 κουτιά!

80 τυχεροί λοιπόν, θα αγοράσουν το επιτραπέζιο και μόλις το ανοίξουν θα βρουν μέσα αντί για τα ψεύτικα, πολύχρωμα χαρτονομίσματα της «τράπεζας», αληθινά και κανονικότητα 20.580 ευρώ! Επιπλέον η εταιρεία κυκλοφόρησε 10 κουτιά με 5 αληθινά 20ευρα, δύο 50ευρα και ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Ακόμη, 69 κουτιά της Monopoly περιλαμβάνουν από πέντε 10ευρα και άλλα τόσα 20ευρα. 

Η εταιρεία Hasbro France ετοίμασε τα παιχνίδια-λοταρία, με απόλυτη μυστικότητα και παρουσία δικαστικού κλητήρα, ώστε να μην υπάρξουν νοθείες, παρατυπίες και φυσικά, ληστείες! Και φαντάσου λέει, να αγοράσεις ένα απ’ τα 80 πρώτα κουτιά με τα 20.580 αληθινά ευρώ και να το κάνεις… δώρο! Τότε σίγουρα δε σε θέλει…