Κι ενώ εμείς ως αθώα γατάκια παρακολουθούμε με αγωνία τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, πίσω από τις πλάτες μας συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Και μάλιστα διαδραματίζονται όχι σε τίποτα χώρους κλειστούς, σε στοές και σε υπόγεια. Φόρα παρτίδα βγήκαν κάτι περίεργοι τύποι την περασμένη Κυριακή και τελετούργησαν υπό την σκιά των Μετεώρων. Το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stagonnews.gr τα λέει όλα!


Σήμερα Κυριακή πρωί και την ώρα που τελείωσε η Θεία Λειτουργία στα Άγια Μετέωρα, ξαφνικά σε βράχο και σε απόσταση 50 μέτρα από το Μοναστήρι Βαρλαάμ μια ομάδα 40 ανθρώπων περίπου,  χόρευε κυκλικά από το κέντρο που το οριοθετούσαν τρείς από αυτούς.

Από μακριά θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για παιδάκια (προσωπάκια κ.λ.π.) αλλά, όσο πλησίαζε, η εικόνα φαινόταν ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για κάτι άλλο (ίσως τελετή παραθρησκευτικών) .

 

 

Από Δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και την αγάπη μας για τον τόπο κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο να δούμε από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει.

Μια κοπέλα μας πλησίασε και με έντονο και άγριο ύφος μας ζήτησε να απομακρυνθούμε από τον χώρο, ποιόν χώρο …..τον Ιερό των Μετεώρων. Όταν ρωτήσαμε ποιοι είναι και τι πράττουν, η απάντηση ήταν «και εσείς τι είστε…. είστε ελεγκτές …».



 

Τους είπαμε ότι είμαστε κάτοικοι της περιοχής και αξιώναμε να μάθουμε με ποιο δικαίωμα και από πού πήραν άδεια να πραγματοποιούν τελετές ή ό,τι άλλο έκαναν  στα Μετέωρα , απέναντι από τα Μοναστήρια όταν αυτό απαγορεύεται.

Απάντηση δεν λάβαμε και έτσι ειδοποιήσαμε την Αστυνομία να επιληφθεί του θέματος , και να ξεδιαλύνει αν όντως επρόκειτο για τελετή  ή κάτι άλλο.

 

 

Αν όντως επρόκειτο περί τελετής τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

Πώς μια  ομάδα Ανθρώπων μπορεί κάνει ότι επιθυμεί εντός του Ιερού Χώρου των Μετεώρων;

Από πού απορρέει η θρασύτητα αυτών  που θεωρούν ότι δεν αναφέρονται σε κανέναν;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις για κάποιους που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες;

Τελικά η Αστυνομία έλυσε τον γρίφο» περί τι και ποιους επρόκειτο;

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ με κάθε επιφύλαξη και δεν θέλουμε να επεισέλθουμε στα ενδότερα μιας ομάδας Ανθρώπων που έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες . Όταν όμως αυτές γίνονται απέναντι από τα Μοναστήρια αυτό μας αφορά και μάλιστα πολύ…