Γράψαμε χθες για την τοποθέτηση του Γιάννη Αναστασίου στα βραβεία του ΠΣΑΠ. «Θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό με νέες βάσεις» είπε ο κόουτς των πρασίνων και λίγο-πολύ αναφέραμε τι εννοούσε ο 41χρονος προπονητής. Τώρα θα τραβήξουμε μια και καλή την… κουρτίνα και θα σας πούμε ποιοι φεύγουν οριστικά, ποιοι θα πάρουν ευκαιρία και ποιοι αποτελούν τους κρίκους στην πράσινη αλυσίδα που σκέφτεται για το μέλλον της ομάδας ο Αναστασίου.

Θα φύγουν
Ο δανεισμός του Ουασίμ Μπούι από τη Γιουβέντους δεν θα ανανεωθεί. Είναι αυτό που λέμε «πέρασε και δεν ακούμπησε». Ο Εμίρ Μπαϊράμι σπατάλησε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά έχει ενημερωθεί να βρει ομάδα.
Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Εδώ και δύο χρόνια δεν τα κατάφερε. Είτε θα λυθεί το συμβόλαιό του, είτε θα δοθεί δανεικός.
Βαλμίρ Μπερίσα: Ό,τι ισχύει και με τον Μπούι. Ο δανεισμός του από τη Ρόμα δεν θα ανανεωθεί.
 

Οι…φευγάτοι
Στην «ομάδα» αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Κουτρουμπής, Μέντες, Πράνιτς και Ντίνας. Ο πρώτος δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό εαυτό του και όλα δείχνουν ότι θα φύγει δανεικός.

Ο Μέντες είναι από τους παίκτες που έχουν καταρρεύσει φέτος. Πέρυσι ήταν…. κολόνα, φέτος… βαρίδι, αφού δεν μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό, παρά τις ευκαιρίες που έχει πάρει.

Όσον αφορά τον Ντάνιελ Πράνιτς, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016, η υπόθεση παραμονής του συγκεντρώνει πιθανότητες 50-50 και ρόλο θα παίξει και η απόδοση του Σωτήρη Νίνη.

Τέλος, ρόδινη δεν είναι η κατάσταση ούτε για τον Θανάση Ντίνα. Αν και στην αρχή της σεζόν ήταν βασικός, το τελευταίο διάστημα ζεσταίνει τον πάγκο. Η επιστροφή Μαυρία ίσως κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. 
Σίλντενφελντ: Ο Κροάτης δεν είναι στους αγαπημένους του Αναστασίου, ο οποίος δεν τον θεωρεί ηγέτη στην άμυνα. Παρόλα αυτά, όλα είναι ανοιχτά, μιας και λήγει ο δανεισμός του.

Σε φάση παραμονής
Οι παρακάτω παίκτες ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους, όμως η προδιάθεση της ομάδας είναι θετική. Πρώτος και καλύτερος ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος είναι ανεβασμένος και βοηθάει την ομάδα όσο λίγοι με την αποτελεσματικότητά του.
Πιθανότητες να ανανεώσει έχει και ο Στέφανος Κοτσόλης, αν και αποτελεί πλέον δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Λουκ Στιλ. 

Χάρης Μαυρίας: Δεν έχει δείξει σημάδια, μόλις αφίχθη, όμως αν ο ίδιος δικαιώσει τις προσδοκίες, τότε η παραμονή του στο τριφύλλι, είναι παραπάνω από δεδομένη.