Μετά την ένθερμη υποστήριξη της κ. Ελένης Λουκά προς την κυβέρνηση και άλλοι επιφανείς και διακεκριμένοι πολίτες της χώρας σπεύδουν να εκδηλωθούν υπέρ. Άλλωστε ποιος είπε πως οι αφοσιωμένοι σχεδόν ασκητές της μόδας δεν είναι άκρως πολιτικοποιημένοι και μαχητικοί; Να, ο Βασίλειος Κωστέτσος για παράδειγμα, που δεν μας είχε συνηθίσει στην σθεναρή και παθιασμένη έκφραση της πολιτικής επιχειρηματολογίας του, ξιφούλκησε εις το twitter υπερασπιζόμενος τις στιλιστικές επιλογές του Γιάνη (με ένα ν, πάντα) Βαρουφάκη και κατακεραυνώνοντας τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τις ελβιέλες που δεν είναι καθόλου του γούστου του. Οι Βρετανοί όλοι μαζί, ο Στρος Καν και εκείνοι που τολμούν να θίξουν την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη μπαίνουν στο στόχαστρο και εκτίθενται στις δημοσιές του twitter, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν ξέφυγε από τη δυναμικότητα του μετρ. Έτσι ο κ. Κωστέτσος έγραψε για τον Γιάνη (ένα ν) Βαρουφάκη:

-Ας κοιτάξουν οι Άγγλοι Ιθύνοντες να Επιστρέψουν τα κλεμμένα κι ας αφήσουν τις κρίσεις περί ντυσίματος Βαρουφάκη! Μια χαρά, άψογος ήταν!  ΤΕΛΕΙΟΣ!

-Κε Μπογδάνε μ’;  Άσε τον Βαρουφάκη ήσυχο και κοίτα να βγάλεις εσύ τις «ελβιέλες»*! Που μιλάς και για στυλ!.. «Ζήλια»!!!!! Λυσσάξατε* με τον άνθρωπο!

-Μιλάνε οι Άγγλοι για στυλ & πρωτόκολλο! Που τα καλοκαίρια στην Κέρκυρα & στην Κρήτη μεθοκοπάνε & οργιάζουν σαν λυσσασμένοι*!

-Μια χαρά ήταν ο Βαρουφάκης. Εκφράζει τον ΠΟΛΥ κόσμο! Το σήμερα! Όχι το «δήθεν» ! Τύπου… Στρος Καν! Απ έξω γραβάτα κι από μέσα ανωμαλία*!…

-…για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο enikos:

-Σε λίγο θα βγούνε να πουν ότι σώσανε και την Ελλάδα*! Δεν ήταν λέει επαρκές το πρώτο μνημόνιο… και πήγαν στο δεύτερο!.. Δεν λένε «απέτυχε»!

-Δεν ασχολούμαι με τον κάποιον! Λέει ο Βενιζέλος & σωστά τον διορθώνει ο Χατζηνικολάου! Δεν ήταν «κάποιος»! Ήταν ο πρωθυπουργός* που συνεργαζόσασταν!

 

Λεξιλόγιο – ερμηνείες

*ελβιέλες: τα αθλητικά πάνινα παπούτσια, που τον περασμένο αιώνα, παιδιά μου, έκαναν γυμναστικές επιδείξεις στα προαύλια των σχολείων τους, οι νέοι και οι νέες!

*Λυσσάξατε: αόριστος, β πρόσωπο πληθυντικού αριθμού του συνηρημένου ρήματος λυσσάω – λυσσώ, που μεταφορικά χρησιμοποιείται για ανθρώπους που επιθυμούν κάτι σε υπερθετικό βαθμό.  

*λυσσασμένοι: μετοχή παρακειμένου, ονομαστική πληθυντικού αριθμού, εκ του συνηρημένου ρήματος λυσσάσω – λυσσώ, που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που έπαθαν λύσσα διότι τους δάγκωσε λυσσασμένο ζώο, ή μεταφορικά πως λύσσαξαν από σφοδρή επιθυμία για κάτι,

*ανωμαλία: κάτι που δυστυχώς δε μας συνέχισε σε περιγραφή ώστε να μας φτιάξει βραδιάτικα…

*Ελλάδα: Χώρα της Μεσογείου, με πρωτεύουσα την Αθήνα, αίθριο καιρό που έχει με τα επιτεύγματα της πολιτικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, επιστημονικά δημιουργήσει όλον τον Δυτικό πολιτισμό. Έχει ακόμα μεγάλη ιστορία και κατοίκους με κακό κάρμα, αν το δεις μεταφυσικά, αλλά είναι η πατρίδα τους και την αγαπάνε!

*Εννίοτε βέβαια ο «κάποιος» είναι πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός «κάποιος» -αυτό έχει βάθος, μη μου το περνάτε επιδερμικά. Σκεφτείτε το…