Μετά τις πρώτες οκτώ μέρες διακυβέρνησης από τον Σύριζα θα ήμουνα ζαβή αν έκανα κριτική στον τρόπο που ασκεί πολιτική. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μετά τα πρώτα πανηγύρια (φυσικ ), έχουνε μπει στο παιχνίδι, Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και άλλοι περιφερειακοί. Θα παρακολουθήσω τις φάσεις του παιχνιδιού τα βράδια, πίνοντας κονιάκ και φορώντας παντόφλες, αν και έχω ένα «γαργάλημα» να δω πρώτα τις «50 αποχρώσεις του γκρι» και στην συνέχεια να παρακολουθώ το power game των δυνατών παικτών του κόσμου , με τον κεντρικό προβολέα να μας δίνει πρώτο πλάνο – κοντινό).  

Ως ελληνίδα γυναίκα πάντως είμαι πολύ περήφανη που όλος ο γυναικοπλανήτης ασχολείται και με τον πρωθυπουργό και με τον Γιάνη (και όχι Γιάννη) Βαρουφάκη που, στην τελική, μόνο αδιάφορους ως άντρες δεν τους λες. Οι δύο εκπροσωπούν διαφορετικές κατηγορίες αντρικών μοντέλων αλλά εξαιτίας του life style τους έχουν συνταράξει κορίτσια κάθε ηλικίας με αποτέλεσμα «Ρουβίτσες» ν’ αποσκιρτούν από τον σκληρό πυρήνα των θαυμαστριών του Σάκη Ρουβά. Εκείνες που εισήλθαν την εποχή των  90’s βαρουφακίζουν «κάργα» καθώς υπάρχει και μια κατηγορία Ρουβιτσοχτυπημένων που «κλείνουν» μάτι στον πρωθυπουργό αφού είναι μικρότερος από τον Ρουβά στην ηλικία και, όπως και να το κάνουμε, η εξουσία λειτουργεί πάντα ως αφροδισιακό. 

Τρανή απόδειξη και το βίντεο των “αταίριαστων” απο τον Σκάι παρακαλώ δείτε 

 

Με τον Αλέξη Τσίπρα καταπιάστηκε και το περιοδικό Women’s Wear Daily, που προχώρησε σε επισημάνσεις. Στη στήλη Ο Άνδρας της Εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους τέσσερις άνδρες που βαθμολογούνται από τους συντάκτες του περιοδικού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βαθμολογείται με C, δηλαδή με χαμηλή βαθμολογία.

Tο περιοδικό αναλύει το στυλ του Έλληνα πρωθυπουργού και γράφει:

 -«Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για την οικονομική ανάκαμψη τη χώρας αλλά δεν κάνει τίποτα για να κρατήσει τη… δάδα του στυλ από τις μέρες του υπέρκομψου Αριστοτέλη Ωνάση», γράφει το περιοδικό.

-«Δεν φοράει γραβάτα για να φαίνεται σαν έναν καθημερινός άνθρωπος. Ευτυχώς για εκείνον τον βοηθάει στο να μη φαίνεται πως δεν έχει ‘ισχυρό’ σαγόνι».

Σχόλιο της γράφουσας: Αν ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα σαν «τρικ» για να μην τονίσει ότι ΔΕΝ έχει «ισχυρό σαγόνι», τότε ο Γιάννης Λάτσιος τι πρέπει να κάνει, ο οποίος και γοητευτικότατος θεωρείται από πολλές κυρίες και παπιγιόν φόρεσε .

-«Το κοστούμι πέφτει σωστά στους ώμους του αλλά δεν τον βοηθά να δείχνει ισχυρός».

Σχόλιο της γράφουσας: Ενώ τον Ολάντ, όταν τον δεις με κοστούμι, σαν τον Κέβιν Κόστνερ όταν πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Bodyguard».

-«Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας τα τελευταία 150 χρόνια αλλά χρειάζεται να ανεβάσει τον πήχη. Το κοστούμι του μοιάζει με ιδιωτικού σχολείου, είναι βαρετό και περίεργο. Πρέπει να βρεί ράφτη με καλή αίσθηση του στυλ».

Σχόλιο της γράφουσας: Σε αυτό το σημείο συμφωνώ. Ναι, είναι συντηρητικά τα κοστούμια, ναι το στυλ του έλληνα πρωθυπουργού θυμίζει μέλο φιλαρμονικήςαλλά μόνο περίεργο δεν το λες. Αν είναι περίεργο το ντύσιμο του Αλέξη, το ντύσιμο του Λάκη Γαβαλά, πως το λες;

-«Έχει ενδιαφέρουσα γραμμή μαλλιών αλλά πρέπει να έχει πάντα κοντά του ένα Rogaine (σ.σ. προϊόν κατά της τριχόπτωσης). Μπορεί να αρχίσουν να του πέφτουν ανά πάσα στιγμή».

Σχόλιο της γράφουσας: Αυτός που έγραψε το κομμάτι, αν είναι  ημι-καραφλός, έχει κόμπλεξ και, αν είναι γυναίκα, έχει βαρεθεί να πηγαίνει με ημι- καραφλούς. Εκτός και αν είναι η κομμώτρια του Αλέξη, που στα extraδάκια της δίνει και κακορίζικα κείμενα σε περιοδικά μόδας. 

-«Έχει περιέργως κοντά χέρια και το ύφασμα του κοστουμιού του δεν τον βοηθά να το καλύψει».

Σχόλιο της γράφουσας: Μάγκες θα ήσασταν αν προτείνατε ΥΦΑΣΜΑ.  Δηλαδή το σατέν, το μεταξωτό, η λινάτσα, το καμηλό, το λινό στο καταχείμωνο θα «μάκραιναν» τα χέρια του;

-«Να τρώει λιγότερο μουσακά και να κάνει περισσότερη γυμναστική». (σ.σ. δείχνοντας τους μηρούς του Αλέξη Τσίπρα)

Σχόλιο της γράφουσας: Για πρωθυπουργό, ξέρετε, τον έχουμε , όχι για να κερδίσει το επόμενο dancing, αν γίνει.

-«Μπορεί ο Αθηναίος ράφτης να μπορέσει να περισώσει αυτό το παντελόνι με το να λεπτύνει το πόδι».

Σχόλιο της γράφουσας: Στον Αrmani τα παράπονά σας καθώς, σύμφωνα πληροφορίες μου, από μεγάλο πολυκατάστημα της Αθήνας αγόραζε ο πρωθυπουργός μας κοστούμια με του υπογραφή του Giorgio.

-«Τα παπούτσια ταιριάζουν με τη ζώνη αλλά εξαφανίζονται. Με ένα καλύτερο σύνολο θα μπορούσαν να απογειώσουν το look του»

Σχόλιο της γράφουσας: Προτιμώ το «ήσυχο» από το να επέλεγε μυτερή καουμπόικη μπότα λουστρίνι.

 

 

Πάντως αυτό που έχει κάνει πολλές γυναίκες να τον έχουν ψηλά στην εκτίμησή τους, καθώς τον θεωρούν πολύ γοητευτικό, είναι και το γεγονός ότι έχει μόνιμη σχέση 20 χρόνια με την Μπέτ . Γιατί; Μα γιατί όταν ένας 40ρης έχει παιδιά, αποκτά περισσότερο σεξαπίλ. Το δεύτερο πολύ δυνατό στοιχείο που κάνει έναν άντρα ακαταμάχητο είναι: αν και θα  μπορούσε να «παίζει από εδώ και από εκεί» , το στυλ και το ύφος της συζύγου του αποδεικνύουν ότι από μικρός επιπολαιότητες δεν έκανε και ούτε τον διακρίνει ανασφάλεια.

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ο ΣΤΑΡ!

Καταρχήν, αν δεν ήταν οικονομολόγος, θα μπορούσε να είναι μοντέλο στην αμερικάνικη Vogue. Τα ρούχα που επιλέγει είναι υψηλής αισθητικής και ταιριάζουν απόλυτα στον σωματότυπό του. Δεν ξέρω αν πηδάει κάθε μέρα σχοινάκι, αν τρέχει σε ρόδα, αν παίζεi τένις, μπάσκετ ή κάνει καγιάκ αλλά κολλητό μπλουζάκι μαύρο βαμβακερό μακρυμάνικο με δερμάτινο τζάκετ από πάνω μια χαρά το στηρίζει.

Το γεγονός ότι αποφάσισε από τότε που πήγαινε σχολείο να βγάλει το ένα «ν» από την λέξη «Γιάννης» μερικοί το χαρακτηρίζουν ως διάθεσή του να μοιάζει ξεχωριστός. Εγώ πάλι υποστηρίζω ότι μόνο ένα «ν» δεν κάνει την διαφορά. Πιο μεγάλο ντόρο θα έκανε αν το όνομα το μετέτρεπε σε Γιαν(-νης)  Βαρουφ(-άκης) με λατινικούς χαρακτήρες John Varuf.

 

H είσοδος με την μηχανή του στου Μαξίμου, έκανε όλες τις φίλες μου να μου αφήνουν μηνύματα στο κινητό γράφοντας την φράση: «Τον είδες πως πήγε;». Το ότι οι κολλητές μου που παίζουν μπιρίμπα, ξανθές όλες, δεν χρειάστηκε καν να γράψουν: «Τον είδες τον Γιάννη πως πήγε;». Ήταν περιττό καθώς, από την στιγμή που ορκίστηκε τσάρος της οικονομίας, σημειώνουν τα ραντεβού του με τους ξένους ομολόγους του και μετά κανονίζουν πότε θα κάνουν μανικιούρ ενώ έχουν αρχίσει να διαβάζουν πολιτική οικονομία, αφήνοντας τα περιοδικά Υου και Okey για το Σ.Κ.

Φυσικά, να αναδείξουμε ότι η μηχανή, του πηγαίνει πολύ και το μοντέλο που οδηγεί είναι μια κλασσική Yamaha XJR1300. Το επόμενο αξεσουάρ που κουβεντιάστηκε πολύ ήταν η ατζέντα του σε λουλακί–μωβ χρώμα  όπως και οι μπότες που φορούσε την μέρα της ορκωμοσίας .

Τον πήχη του γούστου ανεβάζει πάρα πολύ ψηλά ο υπουργός οικονομικών με την επιλογή της συζύγου του, η οποία είναι και κουκλάρα και μια από τις σημαντικότερες εικαστικούς. Είναι η αστικής καταγωγής κυρία Δανάη Στράτου που πρόσφατα παρουσίασε έργα της στο Salon de Bricolage της Αθήνας, κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα – Στράτου.

Και, μια και το Salon de Bricolage έχει αναδειχθεί σε στέκι πολλών επίλεκτων μελών της κοινωνίας μας, ο Γιάννης Βαρουφάκης , πιμένει στις παλιές κλασσικές αξίες όπως η Ράτκα, επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί ν’ ακολουθεί το ρεύμα αλλά ένα ρολόι τσέπης, γράφω τώρα εγώ, αποτελεί αντικείμενο φετίχ ακόμη για τους άντρες που ξέρουν.