Η εθνική μας φιλοφρόνηση έπαιξε… μπάλα.

Μια φάση στην αρχή του αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός, στο 12ο λεπτό, είναι το σημερινό θέμα συζήτησης, ακόμα και πρωτοσέλιδο σε αρκετές αθλητικές εφημερίδες. Στο κάδρο είναι ο ποδοσφαιριστής της “βασίλισσας”, Σωτήρης Μπαλάφας και ο διαιτητής Ιωαννίδης. Ο πρώτος κλαδεύει αντίπαλό του και ο δεύτερος βγάζει από το τσεπάκι κίτρινη κάρτα. Τότε, έρχεται η… έκρηξη: “Όχι ρε μ… κίτρινη απ’ το πρώτο φάουλ”, φέρεται να λέει ο Μπαλάφας στον Ιωαννίδη, ο οποίος βγάζει απευθείας κόκκινη.

«Αποβλήθηκα γι’ αυτό που έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής. Γύριζα προς την άμυνα και είπα, δεν γίνεται με το πρώτο φάουλ κίτρινη ρε μαλ…α. Είναι μία φράση που την λέμε καθημερινά. Είναι κάτι φυσιολογικό. Ανθρώπινο. Εκείνη την στιγμή μέσα στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένταση. Οι παλμοί είναι ανεβασμένοι. Την έχω πει και σε συμπαίκτη μου μέσα στο γήπεδο. Αν ήθελα να τον βρίσω θα ήταν φυσιολογικό να του έλεγα κάτι κατάμουτρα κάτι πιο βαρύ, όχι κάτι τέτοιο. Ήταν μία ανθρώπινη, ενστικτώδη αντίδραση. Είπα: δεν γίνεται κίτρινη στο πρώτο φάουλ, ρε μαλ…α στο 13ο λεπτό. Κι εκείνος με απέβαλλε! Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για την διαιτησία στο υπόλοιπο παιχνίδι παρά μόνο για την αποβολή μου. Κι ο Μανιάτης λίγο αργότερα είπε κάτι ανάλογο πάνω στο παιχνίδι, αλλά δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αποβλήθηκα γι’ αυτό το πράγμα. Δεν μετανιώνω. Είναι μία καθημερινή φράση που την λέμε συνέχεια» λέει ο Μπαλάφας στην ιστοσελίδα sdna.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, επέδειξε το μεγαλείο του για ακόμα μια φορά. Από τη μία ο διαιτητής που εφήρμοσε το γράμμα το νόμου, έστω και με αυστηρή εφαρμογή, από την άλλη ο ποδοσφαιριστής που δεν είχε τίποτα να κερδίσει με αυτή την κουβέντα από τη στιγμή που είχε ήδη αντικρίσει την κίτρινη.

Όπως, όμως, λένε και στις παρέες, πάντα υπάρχει ανάμεσά μας ένας μ@λ@κ@ς. Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε το βίντεο…