Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το κύπελλο Ελλάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Για πολλούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα και κυρίως από το ρόστερ της ομάδας, διότι η σύσκεψη Αλαφούζου-Αναστασίου-Βόκολου και λοιπών δυνάμεων, έβγαλε “αλώβητο” για ακόμη μία φορά τον 41χρονο προπονητή των πρασίνων.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να μη γίνουν τώρα λύσεις συμβολαίων, μιας και φτάσαμε στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Αρα, ο καθένας κρίνεται καθημερινά. Από τις προπονήσεις στο Κορωπί και από τα… λίτρα ιδρώτα που έχει η φανέλα, μέχρι την απόδοσή του στον αγώνα και κατά πόσο έχει αφήσει την ψυχή του στο γήπεδο.

Στη μαύρη λίστα υπάρχουν ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Θα υπάρξουν όμως και εκπλήξεις. Οι… σίγουροι είναι οι Μπούι και Μπερίσα. Ούτως ή άλλως ολοκληρώνεται ο δανεισμός τους και η μικρή προσφορά τους διευκολύνει την κατάσταση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Μπαϊράμι, Σπυρόπουλος.

Επίσης, εκείνοι που θα παλέψουν για να παραμείνουν στην ομάδα είναι οι Μέντες, Πράνιτς και Κουτρουμπής, ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει ακόμα και για παίκτες που προ ημερών υπέγραψαν νέο συμβόλαιο (πχ Νάνο).

Φυσικά, στον αέρα είναι οι περιπτώσεις των Σίλντενφελντ, Κοτσόλη που ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον Κροάτη να έχει ήδη απορριφθεί για τη συνέχεια από τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος -μέχρι στιγμής- απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου και στο τέλος της σεζόν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, παρά το γεγονός ότι η “σύμβασή” του το 2016.