Πάει και το Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από την Ξάνθη στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι έχασαν από -σχετικά- νωρίς έναν εφικτό στόχο, έναν τίτλο που ήλπιζαν στο repeat και που πόνταραν στη δεύτερη αναγέννηση (αγωνιστικά και οικονομικά).

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για κακή νοοτροπία και ειρωνεύτηκε τους παίκτες του με τη… Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Κακώς. Διότι η νοοτροπία είναι σαν τη… βροχούλα. Ερχεται από ψηλά. Και εμείς από κάτω, προς τα πάνω κοιτάμε.

Ετσι γίνεται και σε μια ομάδα. Ο προπονητής προσδίδει τον αγωνιστικό χαρακτήρα, τουτέστιν τη νοοτροπία. Επιλογή Αναστασίου ήταν η μεγάλη τρύπα στο κέντρο και η… καμία αντίδραση στην επικράτηση της Skoda, επιλογή του είναι ο Μπούρμπος δεξιά, επιλογή του ήταν το μεγαλύτερο μέρος του μεταγραφικού σχεδιασμού το καλοκαίρι. Τώρα απλά θερίζει αυτά που έσπειρε. Και εκείνος και ο Γιάννης Αλαφούζος.

 



Με οκτώ βαθμούς πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και με μοναδική υποχρέωση τη Super League, δύο δρόμοι υπάρχουν για τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ: ο ένας είναι να “χωρίσουν” και η ομάδα να σχεδιαστεί με καλύτερους όρους και από σχεδόν λευκή κόλλα χαρτί.

Ο άλλος είναι να βάλουν από τώρα μπρος το… χτίσιμο, να διαχωριστούν οι αρμοδιότητες και να τεθεί ένα σαφές πλάνο για την επόμενη, πλέον, σεζόν με στόχο έναν και μοναδικό. Τον τίτλο.

Είπαμε, οι αποφάσεις και οι ευθύνες από ψηλά έρχονται κι εκεί ανήκουν.