Αντίστροφα μετράει πλέον η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνεται για τη θέση του στόπερ. Και όχι μόνο αυτό. Οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν “μεταγραφική” ήττα σε μια κόντρα με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έκλεισε τον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος την Τρίτη ήρθε στην Ελλάδα, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλευτούν οι ερυθρόλευκοι με οικονομική προσφορά αρκετά μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν έμεινε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνέχισε το ταξίδι του για Θεσσαλονίκη και φόρεσε τα ασπρόμαυρα. Τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη χώρα του Περέιρα, εκεί όπου οι πρωταθλητές έχουν εντοπίσει δύο περιπτώσεις, με δεδομένο ότι ο Νέτο της Ζενίτ έχει “παγώσει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα του Περέιρα βρίσκονται ο Μαχαμαντού Ναμπί Σαρ της Σπόρτινγκ και ο Ντιέγκο Ρέγιες της Πόρτο, υποθέσεις που θα προχωρήσουν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Νέτο.

Ο Ρέγιες αρέσει στον Περέιρα με την Πόρτο να θέλει να τον δώσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι χωρίς οψιόν αγοράς, με τον Μεξικανό να έχει προταθεί στους ερυθρόλευκους και τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τον Ναμπί Σαρ, τον 23χρονο Γάλλο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είναι υπό παραχώρηση παρότι στο πρώτο μισό της σεζόν είχε παίξει αρκετά και μάλιστα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και ο Νέτο έτσι και ο Σαρ αν αποκτηθεί δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Άρα η περίπτωσή του θα προκριθεί μόνο αν εγκαταλειφθεί αυτή του Νέτο.

Ενα άλλο όνομα που “παίζει” είναι του Λισάντρο Λόπεζ της Μπενφίκα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον “έτοιμο” Μπανανά του Πλατανιά.