Ο Ντέμης Ρούσσος τους τελευταίους μήνες υπέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από καρκίνο. Η εξέλιξη της νόσου ήταν πολύ γρήγορη. Ο ίδιος αν και είχε διαχειριστεί στη ζωή του αρκετές φορές προβλήματα υγείας, την συγκεκριμένη εξέλιξη της νόσου στάθηκε αδύνατο να την αντιμετωπίσει.

Με τον Ντέμη Ρούσσο είχαμε συναντηθεί παλιότερα στα πλαίσια συνέντευξης, αλλά η τελευταία φορά που έκανα παρέα μαζί του ήταν την περίοδο λίγο πριν και λίγο μετά την μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Ηρώδειο. Εκείνη την νύχτα, αναφέρομαι στην νύχτα της συναυλίας, όταν εμφανίστηκε στην σκηνή στάθηκε στο κέντρο και αφιέρωσε το τραγούδι που ακολούθησε στον «φύλακα άγγελό του» την Ευαγγελία Γκίκα, την γυμνάστρια και θεραπεύτριά του. Το Ηρώδειο γεμάτο κόσμο, εκείνος να τραγουδάει με εκείνο το πολύ ιδιαίτερο γρέζι φωνής που είχε, όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τον κάνανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, το κοινό να τον αποθεώνει και μετά καλεσμένοι μερικοί φίλοι, σε μια ταράτσα ενός μαγαζιού στο Γκάζι να μιλάμε μαζί του για όλα… Εκείνη την βραδιά ήταν μαζί του και ο γιος του, ο οποίος ασχολείται με την μουσική. Όταν λιγόστεψε ο κόσμος και καταλάγιασαν και οι φωτογράφοι, κάθισα δίπλα του και φυσικά ανοίξαμε κουβέντα.

Ήταν η πρώτη φορά που μου μίλησε για την Ευαγγελία Γκίκα. Ο Ρούσσος εννέα χρόνια πριν είχε τεράστιο πρόβλημα στήριξης και το βάδισμά του ήταν εξαιρετικά δύσκολο, σε σημείο που να μην μπορεί να κινηθεί χωρίς μπαστούνι ή υποβασταζόμενος. Η Ευαγγελία, καθηγήτρια yoga, γυμνάστρια και θεραπεύτρια, όπως εκείνος μου ομολόγησε εκείνο το βράδυ, στο πρώτο ραντεβού τους στο οποίο ο ίδιος πήγε με καροτσάκι, του είπε: «Σας υπόσχομαι ότι στο Ηρώδειο θα βγείτε χωρίς μπαστούνι».
 


H Ευαγγελία Γκίκα με τον Ντέμη 


Μετά την είδηση του θανάτου του, τηλεφώνησα στην Ευαγγελία και της ζήτησα -καθώς τα τελευταία 9 χρόνια, τρεις φορές την εβδομάδα δούλευε μαζί του για αρκετές ώρες- να μου μιλήσει για τον Ντέμη έτσι όπως εκείνη μια δεκαετία σχεδόν τον ζούσε… «Για μένα ο Ντέμης ηταν φίλος, συνεργάτης, μαθητής. Στο μάθημα μας μπορούσες να ακούσεις από ανατομία, φυσικοθεραπεία, μέχρι συμβουλές ομορφιάς και συνταγές μαγειρικής. Ήταν τόσο μεγάλη τιμή να έχω τόσο στενή σχέση με ένα άνθρωπο-θρύλο! Στην αρχή, πίστεψέ με ιδέα δεν είχα για το πόσο διάσημος ήταν. Το συνειδητοποίησα Νανά όταν βγήκα μαζί του έξω για πρώτη φορά.
 



 

Η σχέση μας σίγουρα ήταν για ριάλιτι!  Ο ίδιος πίστευε ότι του θύμιζα την μαμά του, που του έβαζε τιμωρίες αν κάτι δεν έκανε σωστά. Πίστευε, όπως ξέρεις, στις καρμικές σχέσεις και ήταν άνθρωπος που μελετούσε πολύ την μεταφυσική. Εμένα με συμβούλευε σαν παιδί του.

Ήθελε να γνωρίζει μέχρι και τους συντρόφους μου! Μάλιστα μου έλεγε, αυτόν θα τον βαρεθείς σ’ ένα μήνα, τον άλλο σε δυο χρόνια κτλ. Ποτέ δεν έπεφτε έξω! Αν καταφέρεις μου έλεγε να παντρευτείς θα τραγουδήσω στο γάμο σου! Με έλεγε φύλακα Άγγελο που μπήκα στη ζωή του τη κατάλληλη στιγμή!
 

Γέλασε τότε… Αλλά εγώ ήξερα τι έλεγα. Και όταν ήρθε η ώρα, του αγόρασα ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και του είπα “με αυτά θα βγεις για να έχεις το γούρι μου κι έτσι και έγινε!” Εκείνο το βράδυ, το μοναδικό βράδυ, ήταν τόσο ευτυχισμένος που δεν κράτησε μπαστούνι. Ένιωσα για πρώτη φορά τόσο περήφανη μετά απο 8 χρόνια συνεργασίας γιατί τα είχαμε καταφέρει! Το κενό πλέον είναι τεράστιο και η σιωπή εκκωφαντική. Τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο για μένα Νανά…»

Είναι περιττό να θυμίσω, καθώς το διαδίκτυο έχει γεμίσει από πληροφορίες που αφορούν το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο, την πορεία του Έλληνα από την Αλεξάνδρεια και που ξεκίνησε από τους Idols. Πούλησε εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, η σκηνική του παρουσία ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερη, καθώς το πιο αγαπημένο του ρούχο για πολλά χρόνια ήταν οι κελεμπίες. Προσωπικός του φίλος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τον οποίο και συνεργάστηκαν με τεράστια επιτυχία δημιουργώντας το Race To the End .

Το πιο δύσκολο για τους ανθρώπους του αυτές τις στιγμές είναι η διαχείριση της μητέρας του, η οποία στα 92 της χρόνια καλείται να συνοδεύσει το παιδί της την Παρασκευή για ν’ ακούσει το τελευταία μεγάλο χειροκρότημα…

 

 
https://www.youtube.com/watch?v=pcoU87pmZJk