Τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, πάντα με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, κέρδισε η Άντζελα Γκερέκου, η οποία συμπλήρωσε μία στρογγυλή δεκαετία στα βουλευτικά έδρανα. Δυστυχώς για εκείνην και εμάς το γούρι της ήταν ο πράσινος ήλιος –η μεταφύτευση στον κήπο της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε ατυχής και οδήγησε σε βίαιο κλάδεμα των πολιτικών βλέψεών της. Η απουσία της από τον δημόσιο βίο και από θέσεις ευθύνης θα γίνει αισθητή.

Να γιατί:

1. Σε κάθε ορκωμοσία βουλευτών από το 2004 και μετά κάποιος δημοσιογράφος θυμόταν την αλήστου μνήμης αποκαλυπτική φωτογράφιση της πολιτικού-σταρ για το Playboy: Απαλή σάρκα ολόλευκη, ασφυκτιούσα μέσα σε κορσέδες και καλτσοδέτες, σε πόζες μνημονιακής υποταγής. Θα μας λείψει.

2. Κάθε πλάνο της, ακόμα και όταν έβγαινε με αυστηρό ύφος και βήμα αποφασιστικό από συναντήσεις με παράγοντες του τόπου, ντύνονταν με μουσική (σύνθεση και εκτέλεση, φυσικά, Τόλης Βοσκόπουλος): «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» κι «Εγώ αγαπώ μία»: Αξέχαστα κι αγαπημένα.

3. Ο Τόλης Βοσκόπουλος σκέτος. Μια με τα χρέη του προς το δημόσιο, μια με τις αποκαλύψεις του ότι ψηφίζει πάντα Νέα Δημοκρατία, μια που δεν ήταν σίγουρος σε ποια παράταξη ανήκε η γυναίκα του –ίσως με τον τρόπο του να προετοίμαζε την αποσκίρτηση- είχε τον τρόπο να μας διασκεδάζει. Θα τον θυμόμαστε.

4. Το Πάσχα στην Κέρκυρα. Να δούμε τώρα τι λόγο θα βρουν τα κανάλια να μας βομβαρδίζουν με κανάτια που γκρεμίζονται από παραθυρόφυλλα και τουρίστες να τριγυρνάνε αμήχανοι στα καντούνια.