Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη ζωή του Γιάννη Βαρδινογιάννη μακριά από τον Παναθηναϊκό διαβάσαμε στη νέα, έγκυρη και γεμάτη από ρεαλιστικό περιεχόμενο ιστοσελίδα, sdna.gr.

Το άρθρο επικεντρώνει στις 1.000, περίπου, ημέρες από τη στιγμή που ο Τζίγγερ αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα στην πολυμετοχικότητα, και να «αποσυρθεί» στις επιχειρήσεις του και την οικογένειά του.

Παραθέτουμε ορισμένα σημεία:

«Για τους δικούς του ανθρώπους, αυτούς που έχουν κρατήσει συχνή επαφή μαζί του, ο Βαρδινογιάννης νιώθει πολύ ανανεωμένος χωρίς να έχει πάνω του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με όσες ευθύνες συνεπάγεται κάτι τέτοιο. ‘Άλλος άνθρωπος είναι. Έτσι και αλλιώς ήθελε πολύ καιρό να φύγει από το ποδόσφαιρο, έτσι όπως είχαν γίνει τα πράγματα’».

…«Από τη στιγμή που έφυγε από το πλάνο ο Παναθηναϊκός, ο Τζίγγερ βρήκε ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Δύο ήταν οι τομείς που απορρόφησαν το χρόνο του. Ο πρώτος είχε να κάνει με το άνοιγμα του Ομίλου στα ενεργειακά. Κινούμενος στη λογική των συμμαχιών με κολοσσούς από το εξωτερικό, ο Βαρδινογιάννης βοήθησε για να συναφθούν κάποιες εξαιρετικά προσοδοφόρες συνεργασίες, οι οποίες έκαναν τον Όμιλο να μπει γερά στον ενεργειακό χάρτη. Ο δεύτερος αφορά το Star, τον τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη. Ασχολείται καθημερινά πολύ ενεργά για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές και να κρατήσει το κανάλι στην πρώτη γραμμή της θεαματικότητας. Οι επαΐοντες υπογραμμίζουν ότι είναι τέτοια η ενασχόληση του Τζίγγερ με το σταθμό που ήθελε να γνωρίζει μέχρι και τη σειρά των καλεσμένων στη βραδιά κάλυψης των βουλευτικών εκλογών».

Τα άλογα κούρσας

«Δεν είναι μόνο αυτά που απασχολούν επαγγελματικά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, γεμίζοντας το χρόνο που έμεινε κενός μετά τον Παναθηναϊκό. Είχε συμμετοχή στο άνοιγμα του Ομίλου σε real estate αλλά και στις τελευταίες κινήσεις στη μεγάλη αγορά του λαδιού».

«Ασφαλώς υπάρχει πλέον και περισσότερος χρόνος για να ασχοληθεί με την οικογένειά του. Δαπάνησε χρήματα, πάνω από το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο φετινό Παναθηναϊκό (το έχει ο Μπεργκ στα 500.000 ευρώ), για να αγοράσει άλογο κούρσας στο γιο του Ανδρέα, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Κύπελλο και δείχνει να έχει κλίση στην ιππασία, αλλά και στη σύζυγό του Μελίσσα που έχει σαν χόμπι το άθλημα. Ο Τζίγγερ έχει αδυναμία στους τρεις γιους του και το δείχνει με κάθε ευκαιρία».

«Και ο Παναθηναϊκός; Πάει, έκλεισε το κεφάλαιο με κρότο και έκτοτε δεν θέλει να ακούει για την ομάδα ποδοσφαίρου; Είναι όντως χολωμένος με πρόσωπα και αηδιασμένος από καταστάσεις και έχει ρίξει ‘μαύρη πέτρα’ πίσω του; Άνθρωποι που κινούνται γύρω από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη έχουν γνώση και άποψη στα παραπάνω ερωτήματα».

Τα διαρκείας και η απουσία από το γήπεδο

«Ο Τζίγγερ ενημερώνεται συχνά για τον Παναθηναϊκό. Ίσως όχι πια σε καθημερινό επίπεδο αλλά δεν έχει… χάσει βασικά κεφάλαια. Η ενημέρωση δεν αφορά το… δεύτερο χέρι, δηλαδή τις πληροφορίες από τα ΜΜΕ. Υπάρχουν παλαιοί συνεργάτες που φροντίζουν να του δίνουν εικόνα για την ομάδα τόσο για το αγωνιστικό σκέλος όσο και για την οικονομική κατάσταση. Παράλληλα παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση στο ποδόσφαιρο».

«Και τις τρεις σεζόν που ακολούθησαν της φυγής του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Τζίγγερ αγόρασε αρκετά εισιτήρια διαρκείας στη θύρα των επισήμων, χαρίζοντάς τα σε φίλους του. Την τρέχουσα περίοδο αγόρασε 10 από τα πλέον ακριβά (3.300 ευρώ κάθε VIP εισιτήριο) και τα δώρισε».

…«Οι δικοί του άνθρωποι λένε ότι ο Τζίγγερ θα ήθελε να γυρίσει στο γήπεδο για να δει κάποια ματς από τα επίσημα. Αλλά δεν το πράττει όσο θεωρεί ότι η παρουσία του θα πυροδοτήσει εντάσεις. Τελευταία φορά που έδωσε το παρών στη θέση του στα ορεινά των επισήμων του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 στην αναμέτρηση του Τριφυλλιού με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε δει και το ματς με τη Μάλαγα. Αυτά τα δύο ήταν στη μετά μεταβίβασης μετοχών εποχή».

Με τον Αλαφούζο

«Η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση Αλαφούζου δεν βρίσκει αντίθετο τον Βαρδινογιάννη. Ίσα – ίσα που θεωρεί σώφρον να προσπαθεί να μαζέψει τα έξοδα και να δώσει βάση στην ακαδημία. Και προσπαθεί με κάποιες κινήσεις του να βοηθήσει. Έχει βάλει το χεράκι του για να ξεμπλοκάρει κάποια τραπεζικά δάνεια ενώ τον περασμένο Αύγουστο δεν δίστασε να τηλεφωνήσει στον Γιάννη Αλαφούζο για να προτείνει να πάει ο Μάρκους Μπεργκ σε ειδικό χειρούργο στη Σουηδία προκειμένου να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο σοβαρό τραυματισμό του στην κλείδα. Εκείνο το τηλεφώνημα στάθηκε αφορμή για να γευματίσουν οι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε ένα ραντεβού το οποίο όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές είχε αρκετά επιχειρηματικά ζητήματα και λίγο από Παναθηναϊκό στην ατζέντα. Δεν γνωρίζουμε εάν στη συνάντηση εκείνη, ο Βαρδινογιάννης είχε εκφράσει στον πρόεδρο του Τριφυλλιού και κάποιες ενστάσεις του ως προς διάφορες ενέργειές του για τη Super League και την ΕΠΟ».

«Η πικρία για τη στάση που κράτησε μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού απέναντί του και απέναντι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχει φύγει από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Παρότι θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο σε πολλά απ’ όσα έλεγε και υποστήριζε κυρίως για τα χρόνια της πολυμετοχικότητας, ο Τζίγγερ δεν θα γύριζε σε καμία περίπτωση στο Τριφύλλι. Ούτε καν εάν ζητούσαν γονατιστοί συγνώμη όλοι οι επικριτές του, όπως έλεγε στο παρελθόν καθημερινός συνομιλητής του…».