Κράτησε λίγο αλλά ήταν ισχυρό το σοκ της προεκλογικής, χειμωνιάτικης περιόδου που ζήσαμε. Βάζαμε και λίγη τηλεόραση, έτσι μωρέ για συντροφιά! Άσε που απ’ το πρωί, όλοι με τις εκλογές ασχολιόντουσανμ, ετά στις 8 οι ειδήσεις, μετά οι έκτακτες εκλογικές εκπομπές! Και πριν τα ξημερώματα, αντί για καμιά ταινία, έριχναν τα κανάλια τα υποχρεωτικά τους. Δηλαδή, ΛΑΟΣ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ μλ – ΜΛ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, αναφορά κάνανε στον αγαπημένο μας συνδυασμό: «Ανεξάρτητη ανανεωτική αριστερά, ανανεωτική δεξιά, ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, ανανεωτική ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Όχι στον Πόλεμο. Κόμμα  επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος ΠΑ.Ε.Κ.Ε».

Είχαμε επίσης τα «ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, λίγο Ο ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, καθόλου δεν είδα τους Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας ή Ε.Λ.Κ.Σ.Ι. αλλά και τους Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Ε.Δ.Ε.Μ. αλλά ούτε και το «ΡΟ ΜΑ», ήτοι Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης. Το αγαπημένο μου κόμμα με τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα με τον ωραίο ύμνο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. έπαιξε ως παράδοξο στις ειδήσεις και δεν καταλαβαίνω γιατί. Όλοι αυτοί ή έβγαζαν τα σποτάκια τους μετά τη 1 με 2 το πρωί, ή τους έχανε σε εκπομπές καλεσμένους τις ίδιες ώρες.

Το STAR μόνο διάκοπτε κάπου κάπου τη συνέντευξη τύπου -ας πούμε στην τύχη του ΟΚΔΕ-  για να παίξει τα αγαπημένα του σποτάκια ροζ περιεχομένου, με αποκορύφωμα, μια να χαϊδεύεται κοιτώντας σα να ‘χει κωλικό νεφρού την κάμερα, κάτω από ένα λάστιχο ποτίσματος και μας λέει με πονεμένη φωνή: «η γραμμούλα μου είναι ανοιχτή, πάρε με τώρα». Δηλαδή, αν σε είχε πάρει εσένα ο ύπνος όσο μιλούσαν οι του ΚΚΕ (μλ) – ΜΛ ΚΚΕ και ξύπναγες ξαφνικά και έβλεπες την κοπέλα να καψώνει, ίσια που θα αναρωτιόσουν αυτή με ποιο κόμμα κατεβαίνει!

Ο ΣΚΑΪ έξαλλη με έκανε διότι την τελευταία εβδομάδα σταμάτησε για τις πολιτικές συνεντεύξεις το «Game of Thrones», που όσο να ‘ναι εκεί οι πολιτικές διαμάχες έχουν και αίμα και σπαθιά και σεξ, όχι όπως οι δίκες μας, που ως έκτακτο άντε να λυθεί ο κόμπος της γραβάτας κανενός υποψηφίου…

Ο ALPHA ξημερώματα πια, μετά τα εκλογικά του, έβαζε τον «Κόκκινο Κύκλο» του Κοκκινόπουλου που απ’ έξω μάθαμε τα εγκλήματα όλα και άμα μας ζητήσουν τα παίζουμε κιόλας, ενώ ο ΑΝΤ1 συνεχίζει με τις ξεχασμένες επιτυχίες του, όπως το «ΛΟΛΑ», το οποίο το κοινό ούτε όταν παιζόταν είδε, ούτε και βλέπει 5 η ώρα το πρωί σε πολλοστή επανάληψη. Το «Ε», μετά τον σύντροφο Κουτσιούμπα, ρίχνει την ΠΑΟΛΙΝΑ και την Νανά Παλαιτσάκη με το «Την υγεία μας να ‘χουμε» και όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά αλλά τα συν αλλάζει κιόλας. Και μετά γύρω στις 4.30 άρχιζε η επανάληψη της Λαμπίρη που κι αυτή τον Γκλέτσο είχε καλεσμένο και τσακωνόταν. Ο Γλέτσος όμως κατάφερε και τσακώθηκε και με μια κυρία στην ΝΕΡΙΤ, που δεν την ξέρω, γιατί δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει τα του οράματος του για το μέλλον της χώρας, με το κόμμα του «Τελεία». Στο πιο εναλλακτικό να πεις, στο ΚΟΝΤΡΑ, εφημέρευε σε όλες τις εκλογές μεταμεσονύχτια ο Αιμίλιος Λιάτσος και με πάνελ και με προσωπική συνέντευξη υποψήφιων, ώστε να μην έχει κανείς παράπονο.

Όλοι έλεγαν τα ιδία, άλλαζαν πάνελ, ήταν σίγουροι για την σωτηρία της χώρας, τσακώνονταν με τους διπλανούς του και όλοι μαζί με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά είχαμε τις διακαναλικές συνεντεύξεις των αρχηγών, τις κεντρικές τους ομιλίες, τις έκτακτες, προσωπικές τους συνεντεύξεις, την ώρα που θέλαμε να δούμε το «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» πάντα.

Και τώρα; Άντε απόψε με τα αποτελέσματα, αύριο και μεθαύριο με τις αναλύσεις και μετά επιστροφή στα συνηθισμένα μας: Να μας πιάνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση από πλήξη βρε αδελφέ και όχι να ξαγρυπνάμε απ’ τις φωνές της Βούλτεψη και μη Θεέ μου σχώρα με…