Οι σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ πέρασαν από 40 κύματα, μέχρι να “δέσουν” στις δικαστικές αίθουσες. Ιστορία γνωστή. Όπως και το ότι ο Γιώργος Δώνης δεν γίνεται εύκολα παιδί του αφεντικού. Το ανοίγει το ρημάδι του


Ετσι έκανε και στη Θεσσαλονίκη. Μια ο Σαββίδης, μια ο Γκαρσία, δε το λες και εύκολη κατάσταση, αν σκεφτείς ότι η άλλη όχθη της εξέδρας έχει… καρχαρίες που απαιτούν εδώ και τώρα τη λεία τους, δηλαδή τη νίκη. Ο Δώνης μίλησε σε εφημερίδα, στη live sport. Και μίλησε όπως ξέρει απ’ ότι φαίνεται μέσα από τα λόγια του κι αν διαβάζουμε καλά πίσω από τις λέξεις


«Άλλου είδους παράγοντας» ήταν η πρώτη αντίδραση για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Και πρόσθεσε αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο: «Στο πρώτο ραντεβού μου είπε “θα πηγαίνεις στη δουλειά σαν να είναι η τελευταία σου μέρα. Εγώ μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί, να έχω μαλώσει με την γυναίκα μου κια να σε διώξω”».


Όσο για την απάντησή του: «Εγώ δεν κλείνω το στόμα μου. Του είπα “μην ανησυχείτε, και να με διώξετε άξιος είμαι, θα βρω δουλειά”. Το πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη ήταν ότι δεν βρισκόταν στην ομάδα, δεν υπήρχε επαφή. Και, ταυτόχρονα, υπερβολή στον πήχη που είχε θέσει. Εμείς ξεκινήσαμε με μειωμένο μπάτζετ, αλλά όταν ήρθε ζήτησε Κύπελλο, έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την πηγή του προβλήματος στον ΠΑΟΚ: «Για μένα τα προβλήματα λύνονται από τη διοίκηση. Θα σου πω την αληθινή ιστορία Δώνη-Γκαρσία. Στην προετοιμασία ήθελα να βγάλω τους αρχηγούς. Φώναξα τον Γκαρσία και του είπα θέλω να είσαι ο πρώτος αρχηγός. Μου απάντησε ποτέ δεν το έχω δεχθεί αυτό, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργείτε στην προπόνηση, ο τρόπος που διαχειρίζεστε τους παίκτες και αφού μου δίνετε συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα το αποδεχτώ».

Για το πως ήταν η σχέση του με τον Γκαρσία: «Πολύ καλά. Παίξαμε το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Europa League και έπαθε θλάση. Μετά έρχεται το δεύτερο παιχνίδι, εκτός έδρας, μ ετη Ραπίντ. Παίζονται οι όμιλοι, ο Γκαρσία πάλευε να το προλάβει. Μου είπε ότι είναι έτοιμος και όταν τελείωσε το παιχνίδι είχε πάλι θέμα. Και άρχισε μια κατάσταση όπου δεν μπορούσε να προπονηθεί».

Για την ρήξη με τον Γκαρσία: «Ο ίδιος νόμιζε ότι με δυο-τρεις προπονήσεις μπορούσε να παίξει στα ντέρμπι. Εκεί ήρθε η ρήξη. Και με τον κόσμου, που ήταν συνδεδεμένος με τον Γκαρσία».

Το κεφάλαιο ΑΕΚ: «Τώρα μπορώ να πω ότι ήταν μια περίοδος που και εγώ ήμουν άγουρος. Ήταν διπλό το κακό. Έμπλεξα σε μια κατάσταση διάσπασης της ομάδας» θα πει και δεν θα… ξεχάσει τον Ντέμη: «Δεν μου αρέσει να κάνω υποθέσεις. Δεν υπήρχε ενότητα και μέσα στην διοίκηση και με μία μερίδα του κόσμου. Όλα αυτά οδήγησαν στην αποχώρηση του Νικολαϊδη».