Προ λίγων εβδομάδων ο Βασίλης Μηλιώνης της περιβόητης πλέον Hellas Power που διάγει ζωή χαρισάμενη μετά την αποφυλάκισή του με εγγύηση για το σκάνδαλο Hellas Power-Energa, συνάντησε τυχαία παλιό φίλο του στην Πεντέλη, με τον οποίο είχαν χαθεί. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων τον ρώτησε πως είναι τόσο άνετος μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί για τον βίο και την πολιτεία του για να εισπράξει την εξής απάντηση: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε και σε κανέναν και θα κάνω ότι θέλω».

Λίγα 24ωρα αργότερα έκανε μια από τις συνήθεις πλέον σε γνωστούς και φίλους του εξόδους, επιλέγοντας να διασκεδάσει στον Νίκο Βέρτη, μέχρι τα ξημερώματα.

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να έχει σύμφωνα με τα όσα ακούγονται εδώ και καιρό την φήμη του καλοπληρωτή σε ότι κι αν κάνει, όπως το περίφημο πάρτι για τα γενέθλιά του, στην Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Η «ρωμαϊκή» γιορτή του Μηλιώνη τον Ιούλιο του κόστισε περί τα εκατό χιλιάδες ευρώ, ώστε να διασκεδάσει απενοχοποιημένα μαζί με τους τριάντα καλεσμένους του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μύκονο, τα μεγάλο μέρος του ποσού δαπανήθηκε σε συγκεκριμένη κάβα του νησιού αλλά και άλλες εταιρίες που συνέβαλλαν στα γενέθλια, όπως αυτή από την οποία νοίκιασε τις τέσσερις βίλες στις οποίες φιλοξενήθηκαν οι καλεσμένοι του.

Η κάβα προμήθευε ασταμάτητα κατά την διάρκεια της «θρυλικής» εβδομάδας την παρέα του νεαρού εορτάζοντα με σαμπάνιες Moet & Chanton, δίλιτρες μπουκάλες βότκας Grey Goose και συλλεκτικές φιάλες τεκίλα Silver Padron, πραγματοποιώντας δρομολόγια ανεφοδιασμού στις βίλες των 2.500 ευρώ την ημέρα ενοίκιο, που έζησαν μεγάλες στιγμές. Ο Μηλιώνης αποδείχτηκε λίρα εκατό στις συναλλαγές για τα πάρτι του και το ποσό για τις δεκάδες φιάλες που κατανάλωσε μαζί με τους φίλους και τις καλλίγραμμες νεαρές που αναστάτωσαν τη Μύκονο για μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται το συνολικό ποσό για ποτά με το οποίο χρεώθηκε ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ, ενώ οι τέσσερις βίλες που είχε νοικιάσει, κόστιζαν συνολικά 10.000 ευρώ την ημέρα.

Έχοντας στην διάθεσή τους πέντε θηριώδη τζιπ Wrangler -ώστε να χωρούν με σχετική άνεση όλοι- τα οποία στοίχησαν στον εορτάζοντα άλλα 7.500 ευρώ, ο Μηλιώνης και οι φίλοι του τα έδωσαν όλα για πέντε και πλέον ημέρες. Κάποιοι θυμούνται ακόμη το beach party σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, το Solymar, όπου η παρέα του πρώην ισχυρού ανδρός της Hellas Power απόλαυσε τα τιρκουάζ νερά σε μια σειρά από πρώτες ξαπλώστρες παραλία. Τα κοκτέιλς έρχονταν με ρυθμό πολυβόλου, ενώ ο Μηλιώνης δέσποζε σε όλη την παρέα με το χρυσό Vacheron Constantin να κοσμεί τον αριστερό του καρπό.

Έξι μήνες μετά από την τρελή εβδομάδα γενεθλίων, ο Μηλιώνης έχει επιστρέψει στην συνήθη του καθημερινότητα, αυτή που βίωνε πριν την προφυλάκισή του, ενώ η δίκη του για το «σκάνδαλο Energa-Hellas Power» ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Τότε αποφάσισε μαζί με τους πρώην συνεταίρους του να επιστρέψει 103.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, ώστε να επιτύχει ευνοϊκή μεταχείριση από το δικαστήριο

Έχοντας ακούσει πάρα πολλά, ο Βασίλης Μηλιώνης δείχνει ήρεμος και άνετος, κυκλοφορεί συνήθως με μια εντυπωσιακή Porsche Panamera και ένα Σάββατο πριν από λίγο καιρό, επέλεξε μαζί με την παρέα του να απολαύσει τον Νίκο Βέρτη. Αυτή την φορά δεν ζήτησε πρώτο τραπέζι πίστα, αλλά βολεύτηκε σε έναν από τους κεντρικούς σχετικά καναπέδες της δεύτερης σειράς. Οι πληροφορίες γύρω από την «καταστροφή» που έκανε διίστανται, αν και δεν θύμιζε σε τίποτε το βράδυ που “έχτισε” τον Γιώργο Μαζωνάκη, στην εποχή της παντοδυναμίας του.

Αυτόπτες μάρτυρες της βραδιάς, εικάζουν ότι ο λογαριασμός του δεν ξεπέρασε τις δυόμιση χιλιάδες ευρώ, εν αντιθέσει με άλλους που λένε ότι έφτασε τις δέκα χιλιάδες, μετά από τα σχετικά «ψαλίδια» στα λουλούδια, που πήρε.

Άνθρωποι που τον έχουν ζήσει πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα φέσια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της εταιρίας του προς την ΔΕΗ, λένε ότι ρίχνει κατά καιρούς για μικρή χρονική περίοδο τους τόνους της glam ζωής του, η οποία προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις.

Το μόνο ίσως που τον στεναχωρεί είναι η υποχρεωτική παρουσία του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, που του θυμίζει ότι είναι προσωρινά ελεύθερος, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη του και η δικαιοσύνη να αποφασίσει για το να θα περάσει ξανά την πόρτα του Κορυδαλλού.

 

Το golden boy που τα ήθελε όλα

Λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις εταιρίες Hellas Power και Energa που κατηγορούνται ότι «φέσωσαν» την ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο, οικοιοποιούμενες το ΕΕΤΗΔΕ που πλήρωναν οι πελάτες τους, ένας νεαρός επιχειρηματίας δέχτηκε τον  Μηλιώνη στο γραφείο του. Ο τελευταίος προσπάθησε να τον πείσει να εντάξει την εταιρία του στο πελατολόγιο της Hellas, αλλά τελικά δεν τον «έψησε».

Με σπουδές Business Administration στο City University του Λονδίνου, και MSc in Energy, Trade and Finance από το Cass Business School του Λονδίνου ο Μηλιώνης εργάστηκε στην Clarksons London στο τμήμα,Oil and Gas Trading καθώς επίσης και στην Teletrans Group of Companies ως managing director.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκίνησε την γνωστή πορεία του με τα επίσης γνωστά αποτελέσματα. Λάτρης της καλής ζωής, είχε πάντα ιδιαίτερη αδυναμία στα τετράτροχα όνειρα έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του ένα Mercedes GLK και ένα BMW 750, ενώ διατηρεί διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού με ενοίκιο 8.000 ευρώ.