Ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε εντολή, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, να φύγει η ομάδα από το γήπεδο, μόλις ο διαιτητής Μήτσιος έβγαλε κόκκινη στον Κάτσε.

Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς επικράτησε η ψυχραιμία και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δικέφαλος διαμαρτύρεται τόσο έντονα ώστε να σκεφτεί την αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο.
 

 

 

Ας θυμηθούμε κάμποσες ανάλογες περιπτώσεις ελληνικών ομάδων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντέδρασαν τόσο έντονα.

Έφυγε ο ΠΑΟΚ το 1963
Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ. Σε ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στους Θεσσαλονικείς, οι παίκτες του δικέφαλου αποχώρησαν και ο αγώνας κατακυρώθηκε με 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
 
Ξανά μανά ο ΠΑΟΚ…
Αρκετά χρόνια μετά, τον Σεπτέμβρη του 1990, ο ΠΑΟΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και ο πρόεδρός του Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του από το γήπεδο στο 73′, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Καραμάνη. Ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε, ενώ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.
 


 
Ώρα… Σκόρδα
Ερχόμαστε στα… χρόνια μας. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, στον αγώνα Πλατανιάς-Αρης έγινε χαμός. Τα σφυρίγματα του διαιτητή Μάνταλου και οι υποδείξεις του επόπτη Γουργιώτη έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους του Αρη, που θεώρησαν ότι κακώς μέτρησε γκολ των Κρητικών, σε κεφαλιά του Φαϊσκα, την οποία οι Θεσσαλονικείς θεώρησαν ότι απέκρουσε ο Διούδης και δεν πέρασε τηγραμμή.

Ο Λάμπρος Σκόρδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους παίκτες να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο! Όμως, ο κόουτς, Σούλης Παπαδόπουλος του άλλαξε άποψη και καλούσε τους παίκτες του να μείνουν στο γήπεδο.
 



Το “πέστε κάτω
Τον Γενάρη του 2001 καταγράφηκε το ιστορικί “πέστε κάτω” του Πέτρου Στάθη. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, με διαιτητή τον Ποντίκη, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στον Ντέμη Νικολαϊδη και απέβαλε τους Ζήκο, Νικολαϊδη και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 1-0. Ο Νινιάδης όμως ισοφαρίζει καιη σκεπαστή γίνεται… ανοιχτή. Τότε ο Πέτρος Στάθης έδωσε την εντολή στους παίκτες της Ένωσης αντί να αποχωρήσουν και να τιμωρηθεί η ομάδα να…. πέσουν κάτω.