Η μόνη λέξη που ταιριάζει είναι θρίαμβος ! Ο Παναγιώτης Μάργαρης  με τη «Mαγεία της κιθάρας» του σκαρφάλωσε στο top 5 των τσαρτς.

Μοιάζει πραγματικά απίστευτοΓια πρώτη φορά δίσκος που αφορά κλασική κιθάρα περνάει στην κορυφή των επιλογών του κοινού αφήνοντας πίσω μεγάλους καλλιτέχνες και ερμηνευτές.

Όταν το πληροφορήθηκα του τηλεφώνησα για να έχω μια πρώτη αντίδραση από εκείνον σε μια επιτυχία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όσους με ακολουθούν…», μου απάντησε.

«Καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που έχεις καταφέρει;».

Γέλασε και μου πέρασε την κουβέντα στα μαθήματα που κάνει και τις προετοιμασίες για τα live του. Κατάλαβα άλλωστε από την πρώτη φορά που τον γνώρισα ότι είναι εξαιρετικά ταπεινός.

 

 

Τι συμβολίζει άραγε αυτή η μεγάλη ανατροπή σε μια εποχή που η πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης φλερτάρουν με «εμπορικούς» τραγουδιστές που το lifestyle τους απασχολεί τα illustration έντυπα; Προσωπικά πιστεύω ότι την εποχή της παρακμής, η τέχνη αναδεικνύεται. Ο κόσμος μοιάζει, καθώς έχουν καταρρεύσει ως χάρτινοι πύργοι τα «είδωλα» ενός συστήματος που αποθέωνε την αβάσταχτη ελαφρότητα της χρυσόσκονης, να ψάχνει να βρει αποκούμπι για την ψυχή και το μυαλό.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης κλασικής κιθάρας στην χώρα μας, μετά από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και στον κόσμο (από το Ηρώδειο μέχρι μεγάλους καθεδρικούς ναούς στον κόσμο), και δύο χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του πολύ επιτυχημένου «Rock of my soul», μάς καθήλωσε με την νέα του δουλειά που έχει τίτλο «Με τη μαγεία της κιθάρας».

Η συνάντησή μου μαζί του μπροστά στις κάμερες έγινε λίγο πριν τις γιορτές. Ο Παναγιώτης Μάργαρης διαθέτει όλα εκείνα τα συστατικά ως προσωπικότητα που διακρίνουν μαγικούς δημιουργούς. Είναι εξαιρετικά ευγενής, απλός και ταπεινός ταυτόχρονα. Ξεκίνησε την κιθάρα στα 13 του και σήμερα πια είμαι βεβαία ότι εκείνος και εκείνη είναι ένα.

 

 

Στην τελευταία του δουλειά που χτύπησε «κόκκινο» στην καρδιά του κόσμου διασκευάζει και ερμηνεύει μουσικές απ’ όλο τον κόσμο όπως το soundtrack του Clint Μansell από την ταινία «Requiem for a dream», τη θεϊκή μελωδία «Love theme» του Ennio Morricone από το «Cinema Paradiso», χωρίς φυσικά να λείπουν συνθέσεις του ίδιου όπως και κομμάτια τα οποία ερμηνεύουν η Γεωργία Νταγάκη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Αυτή την Κυριακή 18 Ιανουαρίου ο Παναγιώτης Μάργαρης στις 9 το βράδυ θα παίξει live στον Ιανό με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ακούστε …και μετά νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η τεχνική του απογειώνει τη μελωδία και μας κάνει να αισθανόμαστε μοναδικά συναισθήματα.