1. Ισραηλινή εφημερίδα έσβησε όλες τις γυναίκες από την φωτογραφία των ηγετών κρατών στην μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

Όπως γνωρίζετε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου περισσότερα από τρία εκατομμύρια πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και κατά της τρομοκρατίας. Μάλιστα, της διαδήλωσης «ηγήθηκαν» από απόσταση ασφαλείας ηγέτες χωρών και προσωπικότητες γενικά.
 


Η πραγματική εικόνα.

Η ισραηλινή εφημερίδα «HaMevaser» («Ο Τελάλης») που φλερτάρει με τους υπερ-Ορθόδοξους Εβραίους ήθελε φυσικά να αναφερθεί στο γεγονός –ανάμεσα στα θύματα της προηγούμενης εβδομάδας στο Παρίσι υπήρχαν και Εβραίοι. Όμως, δεν ήθελε για λόγους θρησκευτικής ευλάβειας να δημοσιεύσει φωτογραφίες στις οποίες να εμφανίζονται γυναίκες. Προ του διλήμματος –να δημοσιεύουμε τη φωτογραφία των ηγετών στην κορυφή της διαδήλωσης ή να μην τι δημοσιεύσουμε;- οι υπεύθυνοι της εφημερίδας  κατέληξαν σε μια πρωτότυπη λύση: Έσβησαν τις γυναίκες από τη φωτογραφία! Λάσπη έφαγαν η γερμανίδα καγκελάριος, η πρωθυπουργός της Δανίας, η εκπρόσωπος της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και η δήμαρχος του Παρισιού.   

 


Η λογοκριμένη εικόνα που δημοσίευσε η εφημερίδα «HaMevaser».

 

2. Κληρικός στη Σαουδική Αραβία απαγόρευσε την κατασκευή χιονάνθρωπων ως πράξη αντι-μουσουλμανική.

Ο Σεΐχης Mohammed Saleh al-Munajjid εκλήθη να αποφανθεί για το κατά πόσον η κατασκευή χιονάνθρωπων είναι δραστηριότητα συμβατή με το Κοράνι λόγω μιας αιφνίδιας πτώσης της θερμοκρασίας σε κάποιες περιοχές στα βόρεια της χώρας που προφανώς ενέπνευσε ελπίδες στη ντόπια πιτσιρικαρία. Και –τι το θέλανε και τον ρωτήσανε;- η απάντηση του ήταν κατηγορηματικά «όχι».



 

Δυστυχώς, ο Independent που δημοσίευσε την είδηση δεν αναφέρθηκε στο σκεπτικό του κληρικού ώστε να πληροφορηθούμε κι εμείς ποιον κανόνα παραβιάζει ο δημιουργός χιονάνθρωπου. Το μόνο θετικό είναι το εξής: πόσο πιθανόν είναι να χιονίσει σε μια χώρα που η κατώτερη θερμοκρασία είναι 15 βαθμοί Κελσίου;

 


3. O αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Μπερκ, γνωστός για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του, απέδωσε τα εκατοντάδες κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων από Καθολικούς ιερείς στις… μαχητικές φεμινίστριες.
 

Ο ιερωμένος που τα έχει «σπάσει» με τον πάπα Φραγκίσκο διότι ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας προωθεί μεταρρυθμίσεις επί το προοδευτικότερον και δείχνει, απαράδεκτη κατά τον καρδινάλιο, ανεκτικότητα προς ομοφυλόφυλους, διαζευγμένους και άλλους κατατρεγμένους, έδωσε συνέντευξη λίγο μετά από την καθαίρεσή του από τη θέση του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου της Αγίας Έδρας.
 


 

Σε αυτή λοιπόν τη συνέντευξη εξέφρασε την άποψη ότι για όλα τα δεινά που ταλαιπωρούν την Καθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια και κυρίως για την παιδοφιλία φταίει ο ριζοσπαστικός  φεμινισμός. Σύμφωνα με τον καλό ποιμένα, η ενασχόληση με το γυναικείο ζήτημα μαζί με την ελλιπή θρησκευτική διαπαιδαγώγηση είναι η αιτίες που οι άντρες έχασαν  τον μπούσουλα, την ηθική και την σεξουαλική πυξίδα τους και επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πρακτικές αξιοκατάκριτες μεν, κατανοητές δε…