Ναι, η Άντζελα Γκερέκου απ’ το ΠΑΣΟΚ και τον heavy σοσιαλισμό, τουλάχιστον σε επίπεδο συνεδρίου, βρέθηκε στην ΝΔ, που συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ, άρα υπήρχαν κοινά και η βουλευτής τα ανακάλυψε! Ναι, θέλει σώνει  και καλά να ‘ναι βουλευτής, άσχετα με ιδεολογία, συνέπεια, κοινωνική καταγραφή. Και ναι, και η κ. Νόνη Δούνια, μοντέλο και ηθοποιός για λίγο και σύζυγος και μητέρα, στην πιο κρίσιμη εποχή για τη χώρα μετά τη χούντα, που η απελπισία και η κατάθλιψη είναι ο δικός μας εθνικός έμπολα και που χρειάζονται συνετοί πολίτες να αναλάβουν επικεφαλείς μπας και λάμψει κάποια μέρα καμία ανατολή στην βαθιά νύχτα, δε θα μας σώσει. Τόσο και οι πολιτικοί που της πρότειναν υποψηφιότητα, βασιζόμενοι στην αναγνωρισιμότητα της  και μόνο,  όσο και η ίδια, που θεώρει πως έχει λύσεις να προτείνει στην χώρα και είναι αναγκαία η πολιτική της δραστηριοποίηση, σκιτσάρουν, νομίζω, τέλεια το περίγραμμα του επίπεδου που ασκείται η πολιτική στην χώρα, όπου η φωτογένεια από μόνη της ή οι εμφανίσεις στα κανάλια, αρκούν ως προσόντα και προτείνουν σωτηρία.  

Ναι, επίσης, το αντεπιχείρημα, το ισοπεδωτικό, πως αυτοί που είναι ήδη στην Βουλή είναι χειρότεροι, δεν απαλύνει την θλίψη της συνειδητοποίησης πως, αντί για ανθρώπους συγκροτημένους και αφοσιωμένους στην χώρα, που ξέρουν τι γίνεται τόσο εδώ, όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές τοπίο σήμερα, έχουμε αναγνωρίσιμα άτομα και κομματικά στελέχη που με ένα πλήθος παρατρεχάμενων ευαγγελίζονται λύσεις. Πάνω στου κασίδη το κεφάλι, διεκδικείται η καταξίωση του βουλευτικού τίτλου και μισθού, φυσικά.

 

Για όλους τους ειδικούς, που έχουν άποψη και για όλους εκείνους που στα social media χλευάζουν τις παραπάνω κυρίες –αξιοσέβαστες δε επαγγελτικά και συμπαθέστατες ως προσωπικότητες- δεν τους τιμά καθόλου να διανθίζουν την άρνηση τους με αισθησιακές πόζες που συνέβησαν στο παρελθόν τους. Καταρχήν ως επαγγελματίες, κάναν μια χαρά τη δουλειά τους, χωρίς προστυχιές και φτήνιες, με αξιόλογους φωτογράφους και συνεργάτες. Το ότι οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να είναι ωραία και να είχε μια πορεία που απαιτούσε και πόζες ημίγυμνες ή σκηνές κινηματογραφικές αντίστοιχες, δε την χρίζει μονοδιάστατη, πως μόνο αυτό μπορεί να κάνει και τίποτα άλλο. Ούτε αποτελεί ενίσχυση της όποιας επιχειρηματολογίας για το αν αποτελεί κακή επιλογή η υποψηφιότητα της, το ότι κάποτε πόζαρε με δαντελένια σουτιέν! Εκθέτοντας δε την σεξουαλική της υπόσταση, υποτιμούν την προσωπικότητα της και μαζί όλων των γυναικών –ακόμα κι αν παρουσιάζονται ως σύμμαχοι στα πλαίσια της όποιας προχειρότητας στην κρίση τους- με βέλη σεξιστικά στην σοβινιστική τους φαρέτρα.

Είδα γυναίκες στα social media να αντιτάσσουν, κάποια στιγμή, την κοινή λογική για το αν όχι ανεπίτρεπτο, σίγουρα ενοχλητικό της δημοσιοποίησης με κάθε ευκαιρία για να υποτιμηθούν οι δυο κυρίες, Δούνια και Γκερέκου. Ανάμεσα τους η Έλενα Ακρίτα η οποία σημείωσε στο facebook: «… Συγγνώμη κιόλας. Οι ημίγυμνες φωτό της Γκερέκου και της Δούνια εκφράζουν πολιτικό αντίλογο ή ωμό κι απροκάλυπτο σεξισμό; Γιατί, αν έτσι τεκμηριώνονται στάσεις και ενστάσεις, να ψάξουμε κι εμείς να βρούμε Γεωργιάδη ή Οικονόμου να ποζάρουν με μποξεράκι. Σοβαρά τώρα. Δεν ξέρω την αίσθηση «χιούμορ» του κάθε χρήστη, αλλά προσωπικά το θεωρώ θλιβερό.

Υ.Γ. «Εξόριστε ποιητή, στον αιώνα σου λέγε τι (σκατά) βλέπεις». 2.500 τα like από κάτω, κυρίως από γυναίκες, που ένοιωσαν οι ίδιες να υποτιμούνται με την βροχή από ανακυκλωμένα γυμνά των δυο κυριών, τις τελευταίες ημέρες.

Μια άλλη γυναίκα, εικαστικός, που πολύ εκτιμώ και είχαμε και μοιραία φίλη ζωής κοινή την Μαλβίνα, και που δεν την ρώτησα αν μπορώ να δανειστώ την επιχειρηματολογία της και για αυτό δεν αναφέρω το όνομα της, σημειώνει: «…Αυτήν την στιγμή μια νεαρή γλυκύτατη πορνοστάρ από το Λίβανο που ζει στην Αμερική, δέχεται απειλές για την ζωή της από κάποιους Ισλαμιστές γιατί προσβάλει την καταγωγή της ή κάτι τέτοιο. Ε, αυτό που κάνουν οι δικοί μας απέχει λίγο και πατάει στην ίδια αντίληψη…».

Λοιπόν; Ας τις κρίνουμε! Ας τις επικρίνουμε! Αλλά με επιχειρήματα και όχι με σεξιστικές αναφορές που μας ντροπιάζουν όλους και –κυρίως- όλες! Για άλλη μια φορά…