Αρνητική είναι η απάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φραγκίσκου Βορτελίνου, στο κάλεσμα για διάλογο, που απηύθυνε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η προϋπόθεση που έθεσε ο υπουργός στους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ πανεπιστημίων, ήταν να γίνει με τα Πανεπιστήμια ανοικτά.

Ο υπουργός Παιδείας, ειδικότερα, κάλεσε αύριο «τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν». Επίσης, κάλεσε σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, «για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».

Το Provocateur επικοινώνησε με τον Φραγκίσκο Βορτελίνο, που τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος, αν δεν ξεκινήσει από «μηδενική βάση».

«Τι μας προτείνει; Έχει ποινικοποιήσει την απεργία μας, έχοντας παραπέμψει στο πειθαρχικό τους υπαλλήλους εκείνους που δεν είχαν κάνει απογραφή, ενώ βρισκόταν σε απεργία. Σε τι κάνει πίσω; Στην πρόσκληση αναφέρει «την επανατοποθέτηση των περισσοτέρων υπαλλήλων». Οι άλλοι τι θα γίνουν; Θα απολυθούν;», δήλωσε και συνέχισε σε υψηλούς τονίζοντας πως «σήμερα δημοσιοποιήθηκαν οι πίνακες των απολυμένων. Αναρτήθηκαν χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις που έκαναν. Έχει δρομολογήσει τα πάντα και μας καλεί σε διάλογο, να συζητήσουμε, τι;».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ισχυρίστηκε πως «ο υπουργός έπαψε την επιτροπή που ο ίδιος είχε συστήσει, όταν τα μέλη της ζήτησαν να δουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά, βάσει των οποίων έγιναν οι μοριοδοτήσεις. Τους «τελείωσε» και τοποθέτησε δικούς του».