Το ημερολόγιο έλεγε 4 Αυγούστου 2012 όταν έγραφε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Oscar Pistorius γινόταν ο πρώτος αθλητής χωρίς πόδια που συμμετείχε σε κανονική διοργάνωση. Ο 26χρονος Αυστραλός τρέχει στα προκριματικά των 400μ., καταλαμβάνει την 2η θέση και παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Και όλος ο πλανήτης υποκλίθηκε στη δύναμη και τη θέλησή του. Μια θέληση να αποδείξει ότι παρά το γεγονός ότι δεν είχε πόδια (όταν ήταν έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε και στα δυο πόδια, κάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη) μπορούσε να συναγωνιστεί αρτιμελείς αθλητές. Λατρεύτηκε από όλους και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να τον ρίξει από την κορυφή. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Μάλλον μόνο ο ίδιος.

14 Φεβρουαρίου 2013. Ο Oscar Pistorius μεταφέρεται με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα και ο πλανήτης μένει με τα στόμα ανοικτό. Είχε πυροβολήσει τη σύντροφό του Reeva Steenkamp.
Τα πρώτα στοιχεία έλεγαν ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Τελικά κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Pistorius κατέβαλε εγγύηση 1 εκ. και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσει η δίκη. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή, ακόμα πιο γρήγορα γκρεμοτσακίστηκε από αυτήν.