Τα παιδιά των πολιτικών σε όλο τον κόσμο είναι «καταδικασμένα» να πληρώνουν πολλές φορές την ενασχόληση των πατεράδων τους με την πολιτική, ακόμη και αν τα ίδια επιθυμούν να μην έχουν καμία σχέση. Το τελευταίο 24ωρο η Μαργαρίτα Παπανδρέου και η Ελιάνα Μηλιού βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στην προεκλογική επικαιρότητα, για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Η κόρη του ζεύγους Γιώργου και Άντας Παπανδρέου φέρεται να έχει αναλάβει δράση στο νέο κίνημα που ετοιμάζει πατέρας της, δίνοντας δυναμικό παρών στο ίδρυμα Παπανδρέου, όπου εργάζονται εκατοντάδες εθελοντές.

Φέρεται μάλιστα να είναι από τα ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος, δείχνοντας, εν αντιθέσει με τον ετεροθαλή αδερφό της Αντρίκο, ότι πιθανώς και να την ενδιαφέρει μια πολιτική καριέρα.

Απόφοιτος του Imperial College του Λονδίνου στην μοριακή βιολογία, η νεαρή Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι ένα κορίτσι, που κρατούσε επιφυλακτική στάση απέναντι στα ΜΜΕ, κάτι που θα αλλάξει αν αποφασίσει να βαδίσει στα χνάρια του μπαμπά της.

Αντίθετα, η Ελιάνα Μηλιού, κόρη του Γιάννη Μηλιού και δικηγόρος στο επάγγελμα, ήρθε στην επικαιρότητα, λόγω μιας ανάρτησης  που έκανε στο Twitter ο Γιώργος Μουρούτης, στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Σε αυτήν αναπαράγει ανάρτηση της Ελιάνας Μηλιού από το facebook και την προσωπική της σελίδα, στην οποία η κόρη του υπεύθυνου της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απολαμβάνει διακοπές στο διάσημο θέρετρο του Γκστάαντ.

Γράφει η νεαρή δικηγόρος: «Θα σου παίξω φίνο μπαγλαμά! The band is entertaining Greek ship-owners while Ηλίας Ψινάκης is smiling approvingly».

Το post φέρεται να έχει γίνει μέσα από το περίφημο ξενοδοχείο Gstaad Palace και ο κύριος Μουρούτης δεν έχασε την ευκαιρία να χτυπήσει επικοινωνιακά στο ψαχνό.

Δεν ξέρω αν η κοπέλα έκανε διακοπές εκεί, ούτε αν αυτό είναι κατακριτέο, επειδή ο πατέρας της ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που κατάλαβα όμως είναι ότι στην προεκλογική περίοδο που μόλις άρχισε, τα αυτιά μας έχουν να ακούσουν πολλά! Επίσης, τα «χτυπήματα», όπως φαίνεται στην περίπτωση της Ελιάνας Μηλιού, ενίοτε θα είναι -και από τις δύο αντίπαλες πλευρές- κάτω από την μέση!