Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μεν εργάσιμη, αλλά στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και δη τους δημοσιογραφικούς, πάντα υπάρχει ένα περιθώριο για ευχές, ένα γιορταστικό κέρασμα των εργαζομένων απ’ τα’ αφεντικά και, παλαιοτέρα, ίσως και κάποια επιπλέον δώρα σε όλους ή μπόνους εργατικότητας. Στην εποχή μας φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν κι έκθαμβοι μαθαίνουμε πως αυτή τη γιορτινή στιγμή, αποφάσισαν να κοινοποιούσαν με άγριο τρόπο, μάλιστα, ως η ίδια λέει, την απόλυση της από τον ΑΝΤ1, στην δικαστική συντάκτρια Έρρικα Βαλλιάνου. «Ρατσιστική, βάναυση και προσβάλλουσα τη προσωπική και επαγγελματική της αξιοπρέπεια» χαρακτηρίζει την απόλυση της η δημοσιογράφος σε επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ, όπου, ανάμεσα σε αλλά, τονίζει πως η απόλυσή της τής στάλθηκε στο σπίτι της με δικαστικό επιμελητή παραμονή Πρωτοχρονιάς και θυροκολλήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας της!

Στην επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ η δημοσιογράφος Έρρικα Βαλλιάνου σημειώνει ακόμη πως η «απόλυση που μου ανακοινώθηκε από την διευθύντρια προσωπικού με γνώμονα ρατσιστικό… τα συνταξιοδοτικά χρόνια και επιπλέον το εκβιαστικό δίλημμα να δηλώσω σύνταξη και να λυθεί ομαλά η σύμβαση. Της απάντησα ότι η επιχείρηση έχει δικαίωμα πρόσληψης και απόλυσης και όχι προγραμματισμού της ζωής μας».  Η δημοσιογράφος αναφέρει πως  στη συνέχεια την κάλεσε ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλης Πελέκης, ο οποίος της έδωσε τον λόγο του ότι δεν γνώριζε τίποτα και συνεχίζει τονίζοντας πως «για να μπερδέψει ο ίδιος τις ιδιότητες του ‘αν είναι μάνατζερ ή διευθυντής’ και να προσθέσει ότι εκ των υστέρων συμφώνησε. Για να απαντήσει στη δική μου ερώτηση «αν έχει για μένα κάποια εναλλακτική λύση» με ένα ξερό «όχι». Και πάλι σε δική μου ερώτηση «αν στις απολύσεις δεν έχει λόγο, μήπως έχει λόγο στις προσλήψεις;» μου απάντησε με ένα «ναι». Επειδή δεν έγινε άλλη απόλυση δημοσιογράφου από τον ΑΝΤ1 με το ίδιο ή άλλο σκεπτικό. Θεωρώ ότι ήμουν στοχοποιημένη από τον ίδιο και ως ρεπόρτερ έχω καταγράψει σειρά ενδείξεων για τη μεθόδευσή του και επιφυλάσσομαι για τυχόν πρόσληψη που ο ίδιος έχει δρομολογήσει».

Όπως και να ‘χει, το να απολύεσαι στις 30 Ιανουαρίου από την δουλειά σου με θυροκολλημένη την απόλυση στην είσοδο της πολυκατοικίας και βάναυσο πράγμα είναι και άγριο! Οι απολύσεις είναι βίαιες σε όλες τις ημερομηνίες, βεβαία, αλλά και παραμονή του νέου έτoυς, αντί να έρθει ο Άγιος Βασίλης να σου έρθει ο δικαστικός επιμελητής, είναι κομμάτι βαρύ!