Το βράδυ που οι Seal έκαναν την περίφημη επιδρομή στο καταφύγιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν μια γυναίκα φέρεται να περίμενε με αγωνία την επιστροφή τους σε βάση των Αμερικανών στο Πακιστάν. Ήταν η αναλύτρια της CIA που κυνήγησε μέχρι θανάτου τον Σαουδάραβα τρομοκράτη για πολλά χρόνια μέχρι να τον εντοπίσει στο Αμπόταμπαντ, το όνομα της οποίας βγήκε στην δημοσιότητα πριν από λίγα 24ωρα, προκαλώντας πονοκέφαλο στα ηγετικά στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής.

Λέγεται Alfreda Frances Bikowsky και ήδη άρχισαν να γράφονται δεκάδες άρθρα για το ποια είναι η μυστηριώδης πράκτορας της CIA, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα βασανιστήρια δεκάδων υπόπτων -πολλοί όπως αποδείχτηκε μετά ήταν εντελώς αθώοι- σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Γερουσίας.

Ήδη το προσωνύμιο που έχει κερδίσει είναι «βασίλισσα των βασανιστηρίων» αφού ήταν παρούσα σε εκατοντάδες «προωθημένες μεθόδους ανάκρισης», όπως ονομάστηκε διπλωματικά η special μεταχείριση που επιφύλαξε η CIA σε τρομοκράτες αλλά και σε άτομα ύποπτα για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Haled Mohamed ήταν ένας από τους πολλούς «τυχερούς» που βίωσε για τα καλά τις νέες ανακριτικές τεχνικές. Μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε σε μυστικό κέντρο κράτησης στην Πολωνία και εκεί υποβλήθηκε σε «εικονικό πνιγμό», παρουσία της Bikowsky, η οποία έγραψε σε αναφορά της ότι «μετά από αυτό, ο Mohamed θα μισήσει την ζωή του».

Παρά τον εξωραϊσμό της στην κινηματογραφική ταινία «Zero Dark Thirty»  στην οποία είχε το όνομα Maya, η αλήθεια για την αδίστακτη αναλύτρια φέρεται να είναι πολύ διαφορετική. Κι αν στο φιλμ εμφανίζεται να υποδέχεται τους Seals στην βάση του Αφγανιστάν μετά το τέλος της επιχείρησης, ήδη κάποια εξειδικευμένα σε θέματα μυστικών υπηρεσιών αμερικάνικα sites, εικάζουν ότι μπορεί να ήταν παρούσα στο δωμάτιο επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Εκεί, όπου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρακολούθησε μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, την Χίλαρι Κλίντον και υψηλόβαθμα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών την επιχείρηση της Team-6.

Στην φωτογραφία που δόθηκε την επομένη στην δημοσιότητα φαίνεται αρκετά πίσω μια κοντή μελαχρινή γυναίκα, η οποία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το όνομά της είναι Audrey F. Tomason και είναι διευθύντρια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.       

Για πάρα πολλούς δημοσιογράφους, αυτό το “F” στο πλήρες όνομά της, είναι ένα στοιχείο που οδηγεί κατευθείαν στην Bikowsky -προφανώς το Tomason επιλέχτηκε ως ψευδώνυμο για να μείνει κρυφή η ταυτότητα της από τα ΜΜΕ- τη γυναίκα που είχε βάλει σκοπό της ζωής της να εντοπίσει, τον μέχρι πέρυσι Νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη για τις ΗΠΑ.

Μόνο που σύμφωνα με όλα όσα εξακολουθούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να το πετύχει δεν δίστασε να βασανίσει ακόμη και αθώους…