Με πραγματικά μεγάλη επιτυχία ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον η νέα υπερπαραγωγή «Ηρακλής. Οι 12 άθλοι» με τον Σάκη Ρουβά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε λίγες μέρες μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη, η οποία σε εξαιρετικά έντονο ύφος και από πολλές τηλεοπτικές συχνότητες κατακεραύνωσε την εμπλοκή με το θέατρο, ανθρώπων που προέρχονται από «πολύ-χώρους» (όπως μοντέλα, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ζογκλέρ, κονφερασιέ). Φυσικά η Διαβάτη δικαιούται να έχει και άποψη και γνώμη.

Οι άνθρωποι, εμείς εννοώ, τις τελευταίες μέρες και νύχτες δεχόμαστε τέτοιο «σφυροκόπημα πληροφορίας» που ακόμη και καζάνια να ήμασταν, από εκείνα τα παλιά που οι τυροκόμοι χρησιμοποιούσαν για να βράζουν το γάλα, θα είχαμε στραβώσει. Από την μία οι ψηφοφορίες για τον πρόεδρο και το Chaikalis-gate και από την άλλη ο εμφύλιος που προκάλεσαν οι δηλώσεις Διαβάτη- Ρουβά, μια εγκεφαλική «τραμπάλα» την πάθαμε .

Ανεβαίνει λοιπόν ο «Ηρακλής» η παράσταση σκίζει, ο Σάκης δηλώνει ότι για τις ανάγκες του ρόλου έκανε και διατροφή και γυμναστική. Τον ξαναρωτάνε οι δημοσιογράφοι για την Διαβάτη, γελάει και οι κάμερες στρέφονται στην Ρούλα Πατεράκη, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζει τον Σάκη Ρουβά.

 

Οι δημοσιογράφοι θέλουν να τοποθετηθεί και πάλι για τις δηλώσεις Χρυσούλας Διαβάτη, εκείνη απαντάει ευγενέστατα και οι ερωτήσεις συνεχίζονται αποκλειστικά για τον Σάκη και για το πώς τον κρίνει ως Ηρακλή.  Μόλις σταματάνε οι δημοσιογράφοι να ρωτάνε, η κυρία Πατεράκη απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους ρωτάει μπροστά στις κάμερες: «Για μένα δεν θα ρωτήσετε τίποτα;». Και φεύγει.

Η κυρία Πατεράκη είχε απόλυτο δίκιο να δηλώσει ενολημένη καθώς η προσφορά της στην τέχνη είναι τεράστια. Να θυμίσω ότι έχει σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει σε έργα των Στόπαρντ, Μπέκετ, Μπρεχτ και Ίψεν… Να θυμίσω ότι το 2009 σκηνοθέτησε τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» για τους μονολόγους από την «Τέταρτη Διάσταση» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Την ίδια χρονιά κέρδισε το Βραβείο Κάρολος Κουν σκηνοθετώντας το «Puerto Grande» του Μάνου Λαμπράκη. Είναι αδύνατον να θυμηθώ τα πόσα έργα έχει σκηνοθετήσει (Ίψεν, Ντοστογιέφσκι, Φασμπίντερ), ενώ διασκεύασε και ανέβασε την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος -Επί Κολωνώ» με το Εθνικό Θέατρο στην Αρχαία Επίδαυρο…

Δυστυχώς κυρία Πατεράκη ζούμε στην μια χώρα όπου έχετε υπογράψει μοναδικές δουλειές αλλά για να ενημερωθεί το ευρύ κοινό που παρακολουθεί τηλεόραση, χρειάζεται προφανώς να γίνεται πρωταγωνίστρια «σκανδάλου της πατάτας», για να θυμηθούμε όλοι στην «ουρά της πατατολογίας» τι έχετε προσφέρει στην τέχνη.