Η «Λιαγκοποίηση» και «Σασοποίηση» της ελληνικής, ψυχαγωγικής τηλεόρασης, εξαπλώνεται ως ιός χωρίς εμβόλια. Με το πρόσχημα πως “όλοι είναι ο εαυτός τους”, επιτρέπονται βωμολοχίες, απαντήσεις και κορύφωση βεντετών από αέρος εκπομπών, καθώς και η κριτική σε συναδέλφους, σε έναν ανταγωνισμό που δεν τηρούνται οι κανόνες, τόσο που να μη μας σοκάρει τίποτα.

Προσφάτως, η νεόκοπη παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, του χορού, του αρκουδο-μπουζουκιού πρωί πρωί και του -αλλοίμονο!- μίνι, μιλά στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, όπου θεωρητικά κάνει συνεντεύξεις πρωτότυπες σε άτομα για τα οποία δεν επιθυμείς να μάθεις και τίποτα! Την ρωτά, αν την καλούσε για συνεργασία ποιoς θα έριχνε το κινητό της στην λεκάνη; Η νεαρή παρουσιάστρια απαντά με το όνομα ενός ανθρώπου, που αν μη τι άλλο, έχει πολύχρονο παρελθόν και πορεία τόσο στην τηλεόραση όσο και -κυρίως- στο ραδιόφωνο. «Ο Μάκης Πουνέντης»! Η κομψή ερώτηση λαμβάνει λοιπόν και μια αντίστοιχη απάντηση, που μια νέα γυναίκα, πολύ καινούργια στον χώρο, απαξιώνει έναν μεγαλύτερο της και με επιτεύγματα, σίγουρα σημαντικότερα απ’τα δικά της.

Αυτό ακούγεται από τη τηλεόραση του Mega και όχι σε ένα τηλέφωνο, σε μια κουβέντα πικραμένων επαγγελματιών μεταξύ τους ή μπροστά στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο που θα γινόταν η αιτία για την ρυπαρή καταστροφή ενός ακριβού, νέας τεχνολογίας κινητού, διότι δεν περιμένουμε φυσικά η κ. Τσολάκη να ‘χει καμιά μπακατέλα που σφυρίζει όταν σε καλούν!

Ο Μάκης Πουνέντης, τώρα, αντί να μη δώσει σημασία σε μια νεαρή συνάδελφο του, που λόγω ηλικίας και μικρής εμπειρίας πάει, την έκανε την χοντράδα, κάθεται και της απαντά, επίσης καθόλου κομψά απ’ την εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Τι είπε το θηλυκό; Η κοπέλα τι είπε; Είπε ότι είναι καλύτερο να πέσει το κινητό της μέσα στην τουαλέτα, φαντάζομαι πριν τραβήξει το καζανάκι, από το να ξανασυνεργαστεί μαζί μου; Ελένη Τσολάκη θλίβομαι. Ειλικρινά λυπάμαι για την συμπεριφορά αυτή. Ειλικρινά. Γιατί εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο πολύ σε πρόσεχα και σε περιποιούμουν. Πόσους μήνες συνεργαστήκαμε; Τρεις; Τέσσερις; Τόσο σε άντεξα. Ξεχνάς Ελένη Τσολάκη το πρωί που ερχόσουν στην εκπομπή και μύριζε η ανάσα σου κι εγώ είχα τις μέντες και σου έδινα την καραμελίτσα για να μην ξεφτιλιστείς στους υπόλοιπους συνεργάτες; Το ξεχνάς; Ελένη με πίκρανες. Με πίκρανες πολύ».

Η ανάσα μιας κυρίας, οι μέντες που εκλαμβάνονται ως γενναιοδωρία συγκλονιστική, οι συνεργάτες που θα ενοχλούνταν από την κακοσμία της νεαρής παραγωγού, οι λεκάνες, τα καζανάκια, τα πνιγμένα κινητά, οι βεντέτες από αέρος καναλιών που οι συχνότητες της ανήκουν και στον ελληνικό λαό ,εδώ που τα λέμε!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Βουλή των Ελλήνων, οι έλληνες πολιτικοί που αυτές τις μέρες ανταλλάσουν κατηγορίες για χρηματισμούς και διαφθορά και μπαινοβγαίνουν στους εισαγγελείς, μοιάζουν μπροστά στα τηλεοπτικά ήθη του life style ή της ψυχαγωγίας, σα να μιλάνε μεταξύ τους γαλλικά, να παίζουν πιάνουν και να ανταλλάσσουν περίτεχνες ανθοδέσμες…

Σ.σ: Ναι, ναι, ξέρω! Τι ασχολείσαι; Ε μα κι εγώ βλέποντας αυτά τα ανθυγιεινά, βγάζω τις μέντες… ε … το ψωμάκι μου!