Από την καρδιά των θρύλων της Ιαπωνίας έρχεται μία καταιγιστική επική περιπέτεια φαντασίας που συνδυάζει τη μαεστρία των πολεμικών τεχνών με τη γοητεία των μύθων της Άπω Ανατολής. O Keanu Reeves ηγείται μιας ομάδας ταλαντούχων Ιαπώνων ηθοποιών, σε μία θεαματική, φιλόδοξη ταινία, που αναβιώνει μια από τις διαχρονικότερες ιστορίες – θρύλους αυτοθυσίας κι εκδίκησης της Ιαπωνικής παράδοσης του 18ου αιώνα, εκείνη των 47 Ronin, των 47 Σαμουράι που στερούνται τον αρχηγό τους. Μία larger-than-life ιστορία που θυμίζει εκείνες των σούπερ ηρώων των κόμικ της Δύσης. Με τη διαφορά ότι οι συγκεκριμένοι ήρωες – ή αντιήρωες- που αψήφησαν τα πάντα εκτός από τους κώδικες τιμής τους οποίους υπηρέτησαν με αντάλλαγμα την ίδια τη ζωή τους, δεν είχαν υπεράνθρωπες δυνάμεις αλλά μία απόλυτη αίσθηση τιμής, καθήκοντος, πίστης και αφοσίωσης.

Σαμουράι χωρίς Αφέντη

Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι ξεκινά μια αποστολή για να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι (Keanu Reeves), είναι ο συμπολεμιστής τους τον οποίο θα αμφισβητήσουν όταν ερωτευτεί τη Μίκα, την κόρη του Αφέντη τους. Ο απόκληρος Κάι είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στο χωριό Ακο, απ’ όπου και τον απέρριψαν ως νόθο. Ως παιδί εκπαιδεύτηκε από υπερφυσικά όντα, τους Τένγκου, από τους οποίους και έφυγε όταν συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε να γίνει σαν αυτούς. Ο βασιλιάς Ασάνο, είναι εκείνος που τον βρίσκει στο δάσος και τον σώζει, κι έτσι ανατρέφεται ως πολεμιστής, όντας κρυφά ερωτευμένος με την κόρη του Ασάνο, τη Μίκα. Μετά τη δολοφονία του βασιλιά, ο Κάι, προσπαθώντας να γίνει αποδεκτός διατηρώντας συνάμα την ατομικότητά του, συμμαχεί με τους Ronin με σκοπό την εκδίκηση, και χάρη στη δαιμονική του δύναμη μάχεται μέχρις εσχάτων ορίζοντας τη μοίρα των υπολοίπων.

Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα θέσει σε δοκιμασία το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη, σε μία προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.

Μια αναζήτηση με πολλές δοκιμασίες , σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα, άρτια χορογραφημένες αναμετρήσεις, αλλά και με απειλητικά υπερφυσικά όντα να συμπληρώνουν το «καστ» αυτής της χορταστικής περιπέτειας.

Seize the eternity

O θρύλος των 47 Ronin, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία. Τράπεζες και σχολεία παραμένουν κλειστά ανήμερα της επετείου της αυτοθυσίας των 47. Η ιστορία διαδίδεται από γενιά σε γενιά και η παράδοση ενθαρρύνει τη δημιουργική μεταφορά της μέσω διαφόρων διαύλων. Πέντε φορές έχει αποτυπωθεί στο παρελθόν στο κινηματογραφικό πανί αυτή η ιστορία από Ιάπωνες δημιουργούς, κι αυτή η ταινία είναι η πρώτη χολιγουντιανή που ξεδιπλώνει το μύθο των ηρωικών πιστών Σαμουράι.

Με λεπτομερή δουλειά στην αναπαράσταση του θρύλου , η ταινία πήρε το «πράσινο φως» για την παραγωγή της, με μπάτζετ 170 εκατομμύρια δολάρια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Βουδαπέστη και Λονδίνο με την συμμετοχή περισσότερων από 900 κομπάρσων. Ειδική εκπαίδευση ακολούθησαν όλοι οι ηθοποιοί, ακόμη και ο εξοικειωμένος από την εποχή του «The Matrix», με τις πολεμικές τέχνες, Keanu Reeves. Εξαρχής οι συντελεστές, αναζητώντας ως πρωταγωνιστή κάποιον με την εμφάνιση, τη σωματική ρώμη και την ενέργεια που απαιτούσε ο ρόλος του Κάι (επινοημένος από τους δημιουργούς), του απόκληρου ήρωα που συνδέει τους δύο κόσμους, τον ανθρώπινο και τον υπερφυσικό, προσέγγισαν τον Keanu Reeves. Ο σταρ απάντησε άμεσα θετικά και συμμετείχε ενεργά ακόμη και στην διαμόρφωση του σεναρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης παραγωγής της ταινίας.

Οι Ronin θα… εξαπολύσουν την εκδίκησή τους – και σε 3D- ανήμερα των φετινών Χριστουγέννων, οπότε και η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις σκοτεινές αίθουσες των ΗΠΑ αλλά και της χώρας μας.