Έχοντας παίξει αρχαίο δράμα, τόσο τραγωδία όσο και κωμωδία, Σαίξπηρ, Γκολντόνι και Φεϊντώ, επιθεώρηση, σύγχρονους δραματουργούς αλλά και τους κορυφαίους του παγκοσμίου θεάτρου, έχοντας κάνει αξεπέραστες ερμηνείες στο σινεμά και ρόλους–αναφορές σε μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικές σειρές, η Χρυσούλα Διαβάτη όχι μόνο δικαιούται, αλλά επιβάλλεται, όπως λέει και η ίδια να ομιλεί. Άκαιρη ίσως η παρέμβαση της στην απονομή των θεατρικών βραβείων, αλλά με πολλά σημεία που το δίκιο της –βουνό- δικαιολογούσε την οργή της.

Αυτή η οργή, για την απαξία και τον ευτελισμό των καλλιτεχνών και των πνευματικών προσωπικοτήτων της χώρας, την οδήγησε να μιλήσει για ωραίες και ωραίους και σταρ και μοντέλα και όλους εκείνους που βρίσκονται στο θέατρο χωρίς εφόδια. Επειδή ο Σάκης Ρουβάς, την ίδια βραδιά παραλάμβανε βραβείο, φάνηκε η οργή να έχει αποδέκτη. Και από εκείνη την ώρα, η Χρυσούλα Διαβάτη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παραχωρώντας συνεντεύξεις σε site, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες πιθανόν –δεν έχουμε κάνει και ρεπορτάζ- και φυσικά τηλεοπτικές εκπομπές!

Σε όλες της τις εμφανίσεις είναι έντονη, οργισμένη και επιθετική. Σε όλες της τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις λέει: α) «Θα μετανιώσετε που με καλέσετε», β) «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο» -για τον Σάκη Ρουβά, γ) «Γιατί να είναι ασύδοτο το επάγγελμα του ηθοποιού; Είναι τόσο εύκολο;». Παρ’ όλα αυτά, ευτυχώς, δεν επανέλαβε την ανατριχιαστική πρόταση της «για αστυνομία θεάτρου». Έτσι πριν κλείσει η εβδομάδα είδαμε την Χρυσούλα Διαβάτη στους:

Γρηγόρης Αρναούτογλου – ΑΝΤ1

Σε εντονότατο διάλογο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αμφισβήτησε πως ο παρουσιαστής πηγαίνει στο θέατρο και ότι ξέρει από θέατρο, ενώ αυτός της απαντούσε πως της μιλάει ως θεατής. Όταν, δε, προβλήθηκε βίντεο από τη βράβευση του Σάκη Ρουβά, η Χρυσούλα Διαβάτη άρχισε να γελάει και να βγάζει επιφωνήματα!

 

Θανάσης Πάτρας – Ε!

Η ηθοποιός είχε τηλεφωνική παρουσία στην εκπομπή του Θανάση Πάτρα στο Ε. Εδώ η ηθοποιός είπε πως στο εξωτερικό το επάγγελμα του ηθοποιού είναι περιφρουρημένο και δεν μπορεί ν’ ασχοληθεί ο καθένας και ενώ ο Θανάσης Πάτρας της είπε ότι το γνωρίζει, η ίδια πίστευε ότι δεν τον γνωρίζει κι ανέβηκαν για άλλη μια φορά οι τόνοι.

 

 

Και καταλαβαίνουμε απ’ όλο αυτό, πως, όπως όοοολοι μας, τα χει πάρει και η Χρυσούλα Διαβάτη στο κρανίο και δίνει πόνο! Έχουμε όλοι θυμό και είμαστε έτοιμοι να πούμε τερατολογίες, όχι απαραίτητα σ’ αυτόν που φταίει. Έχουμε όλοι αγριέψει! Και η Χρυσούλα Διαβάτη είναι μια από εμάς… Και ας μην είμαστε και οι καλύτεροι άνθρωποι της γης, και ας εκρήγνυται η οργή πάντα…  

Τατιάνα Στεφανίδου – STAR

Όταν ρωτήθηκε όμως γιατί παραβρέθηκε σε αυτή την εκδήλωση, αφού η ίδια δεν πιστεύει στον συγκεκριμένο θεσμό, εξήγησε: «Γιατί ήταν μια ευκαιρία να πω πέντε κουβέντες, γιατί νομίζω τώρα πια που μεγάλωσα, έχω χρέος να μιλάω…». Και τις ξανάπε… Και τις ξανάπε…

 

https://www.youtube.com/watch?v=4L_ls8z_1IU

Όμως, ανάμεσα σε όλες της τις κουβέντες, που χάθηκαν μέσα στο μεγάλο θόρυβο που έκανε η ίδια, είπε κάποια στιγμή: «Αναφέρθηκα στο θέατρο γιατί πιστεύω ότι έχει σημαντικό ρόλο στην παιδεία μας, έχει ρόλο επικίνδυνο, μπορεί να γίνει και ένα όπλο επιμόρφωσης του λαού αλλά μπορεί να γίνει και ένα όπλο μεγάλης διαστροφής». Και ήταν και αυτό απ’ τα σωστά της…