H γκάφα του διάσημου οικονομολόγου, Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος αναζήτησε συνοδούς πολυτελείας μέσω δημόσιου «τιτιβίσματος», έκανε γνωστό αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλο το Μανχάταν: Ότι είναι ένας γυναικάς με ιδιαίτερη αδυναμία στα ξέφρενα πάρτι.

Ο 56χρονος Αμερικανός, ιρανο-εβραϊκής καταγωγής, έγινε γνωστός έπειτα από την πρόβλεψή του για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2008, αποσπώντας το παρατσούκλι Dr. Doom (Δρ. Όλεθρος) από τις συνήθως απαισιόδοξες και καταστροφικές προβλέψεις του. 

 

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Roubini Global Economics, ο Ρουμπινί έχει παραδεχτεί ότι η ύφεση «πήγε εξαιρετικά» γι’ αυτόν. Τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις, ομιλίες, «φορτωμένο» πρόγραμμα και κάπως έτσι ο οικονομολόγος είπε να εκμεταλλεύεται ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο του διοργανώνοντας πάρτι με γυναίκες. Πολλές γυναίκες!

«Αγαπούν το μυαλό μου. Μπορεί να είμαι άσχημος αλλά τις προσελκύει το μυαλό» είχε δηλώσει στο New York Magazine το 2009, αποκαλύπτοντας ότι αναζητεί αναλογία δέκα γυναικών προς έναν άνδρα στα πάρτι του. Ιδιαίτερα ενεργός χρήστης του Facebook, περιτριγυρίζεται συνήθως από… ορδές μοντέλων.

 

Έδρα του γλεντιού είναι συνήθως το αξίας 5,5 εκατ. δολαρίων διαμέρισμά του στo Μανχάταν, με τον ίδιο να αναγκάζεται τον Σεπτέμβριο του 2013 να ξηλώσει ένα τεράστιο τζακούζι (χωρητικότητας άνω των 10 ατόμων) διότι δεν είχε σχετική άδεια.

Παρά την απώλεια αυτή ο Ρουμπινί μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να βολευτεί οπουδήποτε αλλού με τις αιθέριες υπάρξεις, αφού φαίνεται ότι έχει τον τρόπο να τις προσελκύει. 

Μα φυσικά τις γνώσεις του εννοούσαμε. Πού πήγε το μυαλό σας;