Την Μενεγάκη την έχουν ανταγωνιστεί πολλές. Το κατανοώ. Ακόμη και εγώ που μπούκλα στο μαλλί μόνο σε εφιάλτη απέκτησα, κάποια στιγμή πόθησα να βάλω πίσω από το αφτί έναν ιβίσκο και να πασαλείψω τα χείλη μου με γκλίτερ που έχει γεύση φράουλας. Προφανώς την δημοσιότητά της, το νάζι της και τον τρόπο να μετατρέπει σε είδηση ακόμη και το παγκάκι της στάσης λεωφορείου που κοίταξε μία φορά, το ποθούν πάρα πολλοί κολασμένα.

Όχι μόνο γυναίκες, όχι μόνο παρουσιάστριες, αλλά και πολιτικοί. Μην τολμήσετε να σκεφτείτε ότι κάποιος ή κάποια δεν θα ήθελε ν’ αποτελεί “Μενεγάκη” της πολιτικής, θα φτάσει η μύτη σας στην Σκωτία. Υπάρχουν στην ιστορία της πρόσφατης κοινοβουλευτικής ιστορίας μας αρκετοί και αρκετές που γουστάρουν να ζήσουν για κάποια δευτερόλεπτα… μενεγάκειες στιγμές!

Ένα παράδειγμα τελευταίο με το “πόσο-νιώθω-Μενεγάκη-αλλά-με-λένε-Γιάννη” το ζούμε με τον εκλεγμένο βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ναι, αυτόν που αλλάζει κόμμα τόσο συχνά, όσο συχνά βάφει το μαλλί ο Καρατζαφέρης. Τόσο σταθερός είναι… Πριν από λίγα 24ωρα, λοιπόν, τον είδαμε ξαπλωμένο σε sleeping bag στο Σύνταγμα, αποφασισμένο να κάνει «απεργία πείνας» για 35 θέματα ταυτοχρόνως, βγάζοντας selfie για Τwitter ή Instagram (τι σημασία έχει θα μου πεις).

Οι φερόμενοι ως λόγοι που κατέβηκε σε απεργία πείνας είναι οι εξής:

  • Συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες.
  • Συμπαραστέκεται στον Νίκο Ρωμανό.
  • Διαμαρτύρεται για τον προϋπολογισμό.
  • Διαμαρτύρεται για τις κλιματικές αλλαγές.
  • Διαμαρτύρεται για τις διαμαρτυρίες κατά συρροή.
  • Μπορεί να συμπεριλαμβάνει στους λόγους απεργίας πείνας, λέμε τώρα, και το ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν θέλει να του πετάνε γαρύφαλλα.

Εκτός από το τελευταίο θέμα, το κόμμα του οποίου είναι βουλευτής (ακόμη) ο κύριος Μιχελογιαννάκης, έχει πάρει επίσημη θέση για όλα τα υπόλοιπα.

Νομίζω ότι αν μέσα στα δεκαοκτώ θέματα για τα οποία ισχυρίζεται ότι απεργεί, συμπεριλάμβανε και την μεγάλη διάρκεια που ο ΣΚΑΪ διακόπτει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την εκπομπή για το pretty καλσόν που δεν τρυπάει ούτε με κατσαβίδι, μπορεί και να τον συμμεριζόμουν.

Σήμερα, ψάχνανε οι δημοσιογράφοι να τον βρούνε για δηλώσεις αλλά εκείνος -όπως όλοι όσοι έχουμε κάνει την «δίαιτα της σούπας»,  γνωρίζουμε ότι για μια εβδομάδα τα «στερεά» κόβονται και παίρνουμε μόνο υγρά- είχε πάει σε καφετέρια και έπινε καφέ! Ποια στιγμή επέλεξε να πάει για καφέ; Όταν οι δημοσιογράφοι μαλώνανε για το ποιος θα τον πρωτοβγάλει σε απευθείας σύνδεση…

Να το ξέρετε, ότι ο Γιάννης πιο πολύ έχει μελετήσει τα σουσούμια της καλλιτεχνικής πορείας του Τάκη Σφήνου, παρά νομοσχέδιο που πήγε για κουβέντα στην βουλή! Αναζητώντας, λοιπόν, απεγνωσμένα τρόπο για να “παίξει” διακαναλικά, καταλαβαίνει ότι οι μέρες περνάνε και ο Λιάγκας δεν τον έχει βρίσει, στο Dancing With The Stars δεν τον έχουν καλέσει να χορέψει, την παραπανίσια θέση στην κριτική επιτροπή την καβάντζωσε ο Γαβαλάς

Άρα;

Ή τώρα ή ποτέ !

Κι έτσι σωριάστηκε στον υπνόσακο…

ΥΓ: Να μου το θυμηθείτε. Μετά το τέλος της απεργίας, θα τον βρούμε στην Βοσκοπούλα στην Βάρη αγκαλιά με το γουρουνόπουλο να βγάζει μια ακόμη selfie…