Κάθε βδομάδα και μία θέση ανεβαίνει ο Βασίλης Σπανούλης στο πάνθεον των σκόρερ της Ευρωλίγκα. Την περασμένη αγωνιστική ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ και κόντρα στη Νεπτούνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τους 13 πόντους που πέτυχε, ξεπέρασε έναν άλλο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Γιάκα Λάκοβιτς και έγινε έτσι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 2.535 πόντους.

Επόμενος στόχος η δεύτερη θέση, την οποία κατέχει ο Μάρκους Μπράουν με 2.739 πόντους. Αν συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό θα τον ξεπεράσει ακόμα και τη φετινή σεζόν και μετά θα βάλει πλώρη για το… Έβερεστ. Εκεί βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού ο εν ενεργεία -επίσης θρυλικός- Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει 3.546 πόντους και συνεχίζει απτόητος.

Ο έλληνας σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, πάντως, παίρνει ρεβάνς στις ασίστ, αφού και σε αυτή την κατηγορία είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα (5ος με πιθανό το προσπέρασμα από φέτος σε Γιασικεβίτσιους και Πριτζιόνι) ενώ ο ισπανός άσος της Μπαρτσελόνα είναι έκτος.

Εθισμένος στα ρεκόρ ο V-Span!

Το αφιέρωμα της προηγούμενης εβδομάδας από την Ευρωλίγκα: