Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου ομολόγου του. Η μεγάλη διάρκεια των συνομιλιών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συζητήθηκαν αρκετά και τα εθνικά θέματα. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τους Μουφτήδες!

Λίγες ώρες μετά την άφιξη του Αχμέτ Νταβούτογλου, δημοσιογράφοι που έχουν καλύψει αφίξεις ξένων ηγετών στην χώρα μας έδωσαν μια «εικόνα» των απαιτήσεων του Τούρκου πρωθυπουργού που, αν και μικροσκοπικός σε διαστάσεις, σε βαθμό που να χρειαστεί κατά την διάρκεια της υποδοχής ο υπουργός Βασίλης Κικκίλιας να “γονατίσει” σχεδόν για να μπορούν οι φωτογράφοι και οι κάμερες να απαθανατίσουν την χειραψία των ανδρών σε πλάνο, ήταν αντίστοιχες με εκείνες μεγάλων pop stars. 

Ο “μινιόν” Τούρκος πρωθυπουργός απαίτησε, αμέσως μετά την προσγείωση του θηριώδους αεροπλάνου που τον μετέφερε, να αποβιβαστούν πριν από εκείνον όλοι οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας που τον ακολουθούν σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα έτσι ώστε αμέσως μετά να στρωθεί το κόκκινο χαλί για να πατήσει μόνο εκείνος!

Εξηγώ: Πρώτα κατέβηκαν από το αεροπλάνο οι ακόλουθοί του, μετά στρώθηκε ο τάπητας και, αφού σιγουρεύτηκαν οι ειδικοί ότι ήταν “απάτητος”, τον “πάτησε” ο σουλτάνος Αχμέτ. Στην συνέχεια ξεκίνησε μια αυτοκινητοπομπή που ξεπερνούσε τα πενήντα αυτοκίνητα σε σημείο που η άφιξη της Άγκελα Μέρκελ να μοιάζει επίσκεψη συμπέθερου που φτάνει στην πρωτεύουσα από την επαρχία. Η αυτοκινητοπομπή μάλιστα ανεβοκατέβηκε τρεις με τέσσερις φορές την οδό Ηρώδου Αττικού, μέχρι να συντονιστούν όλοι οι οδηγοί των οχημάτων .

Αντικείμενο των συζητήσεων των δύο πλευρών ήταν τα ελληνοτουρκικά φυσικά και η προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Μια συνάντηση που όλοι περιμένουμε να μάθουμε, αν εκτός απο την δημιουργία εντυπώσεων, θα φέρει και εκτόνωση στις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις με τους “φίλους” γείτονες.