Έφτασε η μέρα που άπαντες περίμεναν. Στο απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο των 1000 προβλημάτων, όσοι επιμένουν να αγαπούν το τόπι, μετράνε αντίστροφα για την έναρξη του σπουδαιότερου (μέχρι τώρα) ματς της Super League.

Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ, στις 7:30 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ή αλλιώς, ο νυν πρωταθλητής, εναντίον του επίδοξου.

Μην ξεχνάμε πως ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με δύο βαθμούς διαφορά από τους πειραιώτες και με νίκη σήμερα θα δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι, συνηθισμένοι να ατενίζουν τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και για αυτόν τον λόγο θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν το τρίποντο. Μια ισοπαλία, πάντως, δεν θα είναι καταστροφική για κανέναν, καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν κερδίζεται ούτε χάνεται  με συν-πλην δύο βαθμούς, αρχές Δεκεμβρίου.

Οι Πειραιώτες θα έχουν τη συμπαράσταση πλέον των 30.000 φιλάθλων τους, από τους οποίους ο Μίτσελ ζήτησε να επικεντρωθούν καθαρά και μόνο στην υποστήριξη της ομάδας. Έχει προφανώς στο μυαλό του ότι κανείς στο σύλλογο δεν έχει ξεχάσει τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο στη Τούμπα, και χτυπάει το καμπανάκι προκειμένου να μην συμβούν ακρότητες στο όνομα της αντεκδίκησης.
 

Ακολουθώντας άλλη τακτική, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, επισκέφθηκε χτες τους παίχτες προκειμένου να τους υπενθυμίσει τη συνέβη στην προηγούμενη επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη και να τους ζητήσει επιτακτικά τη νίκη.

Στον αντίποδα, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ ακολουθούν μια πιο κατευναστική πορεία και κατεβαίνουν μαζί με την ομάδα στο «Καραϊσκάκη» με την νοοτροπία «πάμε να παίξουμε με τον καλύτερο Ολυμπιακό κι ό,τι προκύψει». Από κοντά κι ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος περιμένοντας… Θεία βοήθεια δήλωσε για το ντέρμπι: “Δεν θα τρελαθούμε κιόλας! Ό,τι πει η Παναγία.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να θυμηθούμε ξανά μετά από πολύ καιρό, τους λόγους για τους οποίους καψουρευτήκαμε από μωρά παιδιά το συγκεκριμένο άθλημα…