Έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούνιο και, δεδομένων των πρακτικών περιορισμών, πήγε πολύ καλά. Ο λόγος για το Scandic To Go, ένα κινητό δωμάτιο ξενοδοχείου εμβαδού 18 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο λανσάρισε η αλυσίδα φιλοξενίας Scandic, για τους «δύσκολους» πελάτες τους.

 

Όμως, ας γίνουμε λίγο πιο σαφείς. Το Scandic To Go είναι ένα δωμάτιο με τα όλα του, με δύο κρεβάτια, Wi-Fi, ντους, βεράντα και full breakfast. Έρχεται πάνω σε ένα φορτηγό και τοποθετείται στο σημείο που επιθυμεί ο πελάτης, υπό τον όρο ότι αυτό είναι προσιτό οδικώς ή διά θαλάσσης. Επίσης, καλό είναι το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το δωμάτιο να είναι επίπεδο –αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα στη Σκανδιναβία.

Τα πράγματα στο εσωτερικό του δωματίου είναι φυσικά στριμωγμένα –πρόκειται για αναγκαίο κακό αφού αν το δωμάτιο μεγαλώσει, η μεταφορά του θα καταστεί ανυπέρβλητο πρόβλημα. Και το εξωτερικό του θυμίζει πυρηνικό καταφύγιο, το οποίο αναδύθηκε από τα έγκατα της γης όπου ήταν κρυμμένο από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Όμως, οι θαυμαστές του σκανδιναβικού design, της απλότητας και της λειτουργικότητας, θα το βρουν απολύτως του γούστου τους.

 

 

Τις ανέσεις των Scandic To Go μπορεί κανείς να τις δοκιμάσει και χωρίς επιτόπιες έρευνες για τον εντοπισμό του «σωστού» σημείου, χωρίς διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις. Η εταιρεία Scandic έχει φροντίσει για την εγκατάστασή τους σε συγκεκριμένα σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλλους όπου η ανέγερση μόνιμων καταλυμάτων απαγορεύεται. Μια παραλία στη Σουηδία, μια λίμνη στη Φινλανδία, ένα πάρκο στη Νορβηγία.

Εντούτοις, οι ορεξάτοι για περιπέτειες φυσιολάτρες, οι οποίοι έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν άδεια για να μετακομίσουν με το δωμάτιό τους στο αγαπημένο τους σημείο, μπορούν να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία για να κανονίσουν τα του δωματίου τους. Προσοχή μόνο! Για την ώρα τουλάχιστον, η σχετική υπηρεσία παρέχεται αποκλειστικά στις σκανδιναβικές χώρες.

 

https://www.youtube.com/watch?v=myydu1nxm_U