Το video το οποίο έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανέβηκε αρχικά στη σελίδα της ομάδας διαμαρτυρίας για τα γυναικεία δικαιώματα στο Ιράν “Stealthy Freedoms of Iranian Women“. Στο φιλμάκι, διάρκειας μικρότερης από ένα λεπτό, μια νεαρή γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων –σοβαροί να είμαστε- χορεύει στο ρυθμό του «Salute» των Little Mix, του τετραμελούς γυναικείου γκρουπ από τη Μεγάλη Βρετανία που κέρδισε το 2011 τον τηλεοπτικό διαγωνισμό X-Factor.

Η νεαρή, η οποία επιδεικνύει αξιοσημείωτη δεξιότητα στις χορευτικές φιγούρες, θέλει με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την καταπίεση που υφίστανται οι γυναίκες αλλά και κάθε άνθρωπος που δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές του θεοκρατικό καθεστώς στη χώρα τους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κοπέλα (της οποίας, όπως θα δείτε στο βίντεο, το κάλυμμα του κεφαλιού γλιστράει και πέφτει), θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες αν πιανόταν.

Λίγους μήνες πιο πριν, μια παρέα νεαρών που βιντεοσκοπήθηκαν να χορεύουν το «Happy» του Pharrell Williams, συνελήφθησαν και σε ένδειξη επιείκειας οι δικαστές τους άφησαν ελεύθερους αφού απολογήθηκαν για το αμάρτημά τους από τηλεοράσεως…

 

https://www.youtube.com/watch?v=7hlPWScJAcY