Με εντολή Βορίδη ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ στην Ιεράπετρα για τους 700 μετανάστες

Εκτεταμένος υγειονομικός έλεγχος στους επιβάτες του σκάφους.

Άρχισε στις 8 το πρωί με εντολή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ο υγειονομικός έλεγχος των 700 περίπου μεταναστών που βρίσκονται στο σκάφος που ρυμουλκείται στην Ιεράπετρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας διενεργούν τους ελέγχους με επικεφαλής γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, το σκάφος με τους μετανάστες (750 περίπου, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένα άτομα, κατά μεγάλη πλειοψηφία από Συρία) προσδέθηκε γύρω στις 11.00 το βραδυ της Τετάρτης στο κόλπο της Ιεράπετρας.

Ενώ το σκάφος βρισκόταν εν πλω, μία γυναίκα έγκυος μετεφέρθη με SUPER PUMA επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γέννησε. 

Ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ του πληρώματος και ύποπτα άτομα καθώς και οι ίδιοι οι διακινητές, καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες».

Στην Ιεράπετρα έχουν προετοιμαστεί τα κλειστά γυμναστήρια, που θα υποδεχθούν τους μετανάστες.

Η επιχείρηση άρχισε στις 8 το πρωί, της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πάνω στο πλοίο, απο τα κλιμάκια των  γιατρών,  με επικεφαλής γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Επι τόπου ευρίσκονται  ο Γενικος Γραμματεας του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης κ. Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό και απο πλευρά του Υπ .Υγειας ο  Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ ο γιατρός κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου προκειμένου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί,  για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις , ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα, εμβολιασμους, καθώς και για εξέταση της γενικοτερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών.

Ειδικά μέτρα λαμβανονται προκειμενου να εκμηδενισθεί κάθε πιθανότητα διαφυγής ασθενούς που πάσχει απο τον Έμπολα. Βεβαίως η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες η πλειονότητα των επιβαινόντων προέρχονται από περιοχές που δεν πλήττονται απο τον Έμπολα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BEST OF INTERNET