Το θέμα έχει προκαλέσει ρωγμή στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους υπεύθυνους για τη λειτουργία της Γέφυρας του Πύργου του Λονδίνου. Ο ολοκαίνουργιος διάδρομος από γυαλί που κρέμεται πάνω από την κινητή γέφυρα για να εξυπηρετεί τους τουρίστες κυρίως, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στο ποτάμι, ράγισε, όταν την Παρασκευή το βράδυ ένας επισκέπτης άφησε να του πέσει ένα μπουκάλι μπύρας.

Και σα να μην έφτανε η πρώτη ζημιά, μια γυναίκα με τακούνια στιλέτο που διέσχισε τη γέφυρα το επόμενο πρωί έγινε η αιτία η ρωγμή να απλωθεί, προκαλώντας ένα σχετικό πανικό.

 




 

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η γυάλινη κατασκευή που άνοιξε στο κοινό πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς, βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατφόρμας που ενώνει τα δύο αντικριστά σημεία στήριξης της γέφυρας. «Αιωρείται» σε ύψος 42 μέτρων από το επίπεδο του ποταμού και βλέπει στη κινητή γέφυρα που εγκαινιάστηκε στο σημείο αυτό το 1894 και συνεχίζει να ρυθμίζει την κυκλοφορία των πλεούμενων στον Τάμεση.

Η γυάλινη πλατφόρμα, η οποία αποτελείται από 6 τεράστια πάνελ βάρους μισού τόνου το ένα, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί -ένα ακόμα μέρος θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές Δεκεμβρίου ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του έργου στο ένα εκατομμύριο λίρες.

 



 

Το ατύχημα που θορύβησε –δικαιολογημένα αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και το video- τους επισκέπτες της γέφυρας συνέβη πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας και φανέρωσε την κάπως υπερβολική αισιοδοξία των υπευθύνων. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι σκέφτονται να απαγορεύσουν τη διέλευση σε ανθρώπους που κρατούν γυάλινα αντικείμενα.