Η Αλίκη Βουγιουκλάκη την φώναζε «ψιψίνα», η Άννα Καλουτά «φουφούκα». Το 1967 θεωρήθηκε ως «Χρονιά Στυλιανοπούλου». Είχε παίξει σε περισσότερες από 12 ταινίες, γράφοντας το μεγαλύτερο ρεκόρ συμμετοχής ηθοποιού σε διάστημα έτους. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ζώντας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως κολλητή της φίλη, δημοσιοποιεί «ανέκδοτες» ιστορίες για μια ολέθρια σχέση, όπως ήταν εκείνη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Δηλώνει σήμερα ότι ο Παπαμιχαήλ ποτέ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί, αν και διέθετε μεγάλο εκτόπισμα ως ηθοποιός, το γεγονός ότι «πρώτη» ήταν η Βουγιουκλάκη και μετά εκείνος. Αποκαλύπτει επίσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ένα μοναδικό περιστατικό που αφορούσε το θρυλικό ζευγάρι: Όταν η Αλίκη, ερωτευμένη με τον Βλάσση Μπονάτσο, ανέβαζε την Εβίτα και στο απέναντι θέατρο έπαιζε ο Παπαμιχαήλ… 

Η Στυλιανοπούλου εξιστορώντας το περιστατικό αυτό, δημοσιοποιεί με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον μοναδικό τρόπο που αγαπήθηκαν οι δύο μύθοι του ελληνικού κινηματογράφου. Μοιάζει απίθανο! Η γυναίκα εκείνη -και αναφέρομαι στην Αλίκη- που βλέποντας τον άντρα της να χορεύει ζεϊμπέκικο μπροστά στον Ζαμπέτα, δίνει παραγγγελιά ν’ ανοίξουν 20 σαμπάνιες πάνω του, λέγοντας μπροστά σε όλο το μαγαζί «και τώρα, θα σε στεγνώσω Δημήτρη μου». Λίγο αργότερα, η ίδια γυναίκα όταν επεχείρησε να την σκηνοθετήσει ο Παπαμιχαήλ, του είπε ειρωνικά: «μάλιστα κύριε Κουν». Η αντίδρασή του; «Έσπασε το σκηνικό, Νανά μου, εκείνος». Αυτά είναι μερικά απ’ όσα αφηγείται για το ζευγάρι. Ο κόσμος το λάτρευε και το ήθελε μαζί, αλλά όταν έκλεινε η πόρτα του σπιτιού της… Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ταυτισμένη με τον ρόλο του λαϊκού κοριτσιού που είχε «παντρευτεί» το σφουγγαρόπανο στις ταινίες, λέγοντας απίθανες ατάκες πάντα εκτός σεναρίου, έζησε ένα μεγάλο πάθος-έρωτα.


 

https://www.youtube.com/watch?v=uIPI-XJeKeU

 

Ο Πέτρος ήταν ο άντρας της ζωής της και παραμένει δίπλα της μέχρι σήμερα αλλά… Όταν διηγήθηκε το περιστατικό δεν θα ήθελε ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ να το ζήσει καμία γυναίκα. Συνοπτικά: Ερωτεύονται, ζουν με πάθος και τρέλα, παντρεύονται και χωρίζουν… Λίγο καιρό μετά τον χωρισμό τους, ξανασυναντιούνται και αποφασίζουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση τους. Περνάει νύχτες στο τηλέφωνο μ’ εκείνον στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να της αφιερώνει τραγούδια. Κάποια στιγμή της λέει ότι θα φύγει για το Λονδίνο με σκοπό να προετοιμάσει τον γάμο τους. Η Στυλιανοπούλου έχει «απογειωθεί», ζει το όνειρο. Ένα βράδυ της τηλεφωνεί, όπως κάθε βράδυ άλλωστε..

-«Δέσποινα αγάπη μου, σου στέλνω πρόσκληση».

-«Πετρή μου», του λέει εκείνη «θα παντρευτούμε στο Λονδίνο, λοιπόν».

Δεν κατάλαβες, Δέσποινα… Στο Λονδίνο παντρεύομαι εγώ αλλά με άλλη γυναίκα».

Το πώς και πού βρέθηκε η Στυλιανοπούλου την επόμενη στιγμή θα το ακούσετε από την ίδια. Όπως θ’ ακούσετε και το πώς είναι σήμερα η σχέση της μ’ εκείνον τον άντρα.

Μπορείτε να την δείτε και να την χειροκροτήσετε, καθώς για δεύτερη χρονιά πρωταγωνιστεί στο έργο «Οίκος ευγηρίας, η ευτυχισμένη Δύσις». Το έργο το είδα πέρυσι. Αξίζει να το δείτε για να χειροκροτήσετε σπουδαίους ηθοποιούς, σε μία παράσταση που τα συναισθήματά σας θα κάνουν…τραμπάλα!
 

Δείτε απόσπασμα απο την συνέντευξη με την Δέσποινα Στυλιανοπούλου