Καθένας έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται την αγωνία του. Καθένας έχει δικαίωμα στον φόβο. Καθένας μπορεί, χωρίς ν’ αντιληφθεί το κοντινό του περιβάλλον το παραμικρό, να δώσει τη μάχη με τους δικούς του «δαίμονες». Όμως κανένας από εσάς που διαβάζετε δεν μπορεί  να νιώσει πως οι αγαπημένοι εικονικοί ήρωες της μικρής οθόνης, που άλλοι αγαπάνε να μισούν και άλλοι μισούν αλλά κατά βάθος λατρεύουν, οι οποίοι εκτίθενται διαρκώς δείχνοντας χαμογελαστοί, ετοιμόλογοι, έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν το απρόβλεπτο που πάντα επιφυλάσσει ένας μαραθώνιος έκθεσης στο τηλεοπτικό κοινό, έχουν περάσει κάποιες δύσκολες στιγμές πριν πέσει το σήμα αρχής της εκπομπής τους

Η οικογένεια Λιάγκα τις τελευταίες νύχτες μοιάζει να έχει περάσει δύσκολα. Η Φαίη, με τον αυθορμητισμό που αναμφισβήτητα τη διακρίνει, δημοσιοποίησε τον τρόμο που έζησε κατά την διάρκεια του σεισμού. Δεν ήταν η μόνη. Και δικαιολογείται γιατί είναι και γυναίκα και μικρομάνα. Ο συνάδελφός μας στο provocateur Ντίνος Ρητινιώτης, ο οποίος είναι σεισμοφοβικός και δρασκέλισε τον πατέρα του για να βγει από την πολυκατοικία στο πρώτο κούνημα, κατοχυρώνοντας το παγκάκι του πάρκου από προχθές έως …όταν οι σεισμολόγοι αποσυρθούν από τα παράθυρα, έχει θέμα.

Ο σύζυγος όμως της Φαίης Σκορδά ξενύχτισε όλο το βράδυ για λόγο «βαρύ». Εσείς και εγώ μπορεί να τον βλέπουμε κάθε μέρα κεφάτο, έτοιμο για όλα μπροστά στον χάρτη του καιρού, να προετοιμάζεται για μια ακόμη τηλεοπτική αναμέτρηση με τους «απέναντι» και πολλοί από εμάς τους ελεεινούς τύπους παρακολουθούμε για ν’ αποκαθηλώσουμε συχνά–πυκνά τις κομψές ατάκες που ανταλλάσει με την Σάσα Σταμάτη. Σήμερα όμως, 19 Νοεμβρίου, η εξομολόγησή του για τη δύσκολη νύχτα που πέρασε έδωσε αφορμή στον Νίκο τον ηλεκτρολόγο που εκείνη την ώρα είχε έρθει σπίτι μου να μου αλλάξει δύο ντουί “ύποπτα” που “κατέβαζαν τον γενικό”, ν’ αναφωνήσει “πώς να μην μείνεις ξάγρυπνος αγόρι μου;”.

Ο Γιώργος ομολόγησε ότι, με δεδομένο ότι την προηγούμενη νύχτα η Φαίη ήταν καλεσμένη στα “Καρντάσιανς”, έμεινε άυπνος να παρακολουθεί την εκπομπή, όχι γιατί περίμενε ν’ ακούσει κάτι που θα τον ξάφνιαζε για την προσωπική τους ζωή, αλλά γιατί θα μπορούσε εξαιτίας του υπέρ–σέξι ρούχου που είχε επιλέξει η κυρία Σκορδά, να δει ό, τι μπορεί να δει μόνο ο σύζυγος ή ο γυναικολόγος μας.

Φυσικά την ίδια αγωνία περνούσε και ο Νίκος ο ηλεκτρολόγος, όπως μου ανακοίνωσε, αλλά για τον αντίθετο ακριβώς λόγο από εκείνον του Γιώργου. Τα δίμετρα πόδια της Φαίης, κατά την διάρκεια της νυκτερινής εκπομπής είχαν κυριολεκτικά “κλειδώσει” σ’ ένα φονικό σταυροπόδι. Το τι ειπώθηκε στην εκπομπή δεν νομίζω ότι ενδιέφερε κανέναν καθώς το θέμα παιζότανε στα πόδια. Το φόρεμα της Φαίης πως ήτανε ρωτήσατε;  Καταπληκτικά – «φονικά». Μαύρο με ψηλό ζιβάγκο και τόσο μακρύ που με βία προσπαθούσε να καλύψει το σημείο που όλοι περίμεναν να δουν, μισώντας τον κάμεραμαν και τον σκηνοθέτη επίσης.

Με το που εξομολογήθηκε ο Λιάγκας την αγωνία του στο πρωινό τηλεοπτικό κοινό, η Φαίη, με «φονική» αθωότητα, του είπε: “Και δεν με ξυπνούσες να σου πω ότι από μέσα φορούσα σορτσάκι;”. Τώρα αν εγώ, επειδή είδα την αντίδραση του ηλεκτρολόγου μου, συμμεριστώ την θέση του Γιώργου Λιάγκα (ναι, συνέβη), και ομολογήσω ότι με τέτοιο σταυροπόδι Γιώργο Λιάγκα δεν έμεινες μόνο εσύ άυπνος, γιατί από πόδια η Φαίη « σκίζει», την αλήθεια να την γράφουμε και να τη λέμε.