Ο διάσημος σεφ άνοιξε πρόσφατα το Heddon Street Kitchen στο Mayfair, που είναι και το δωδέκατο εστιατόριό του στην Αγγλία. Την ημέρα των εγκαινίων είχαν γίνει 140 ηλεκτρονικές κρατήσεις, εκ των οποίων την «πρώτη μεγάλη μέρα» παρουσιάστηκαν μόνο 40!

Μιλώντας στο Jonathan Ross Show, ο Γκόρντον Ράμσεϊ δήλωσε ότι κάποιοι ανταγωνιστές του από φθόνο και χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστή έκαναν εικονικές κρατήσεις για να καταστρέψουν την μέρα των εγκαινίων του νέου εστιατορίου. «Ήμουν παρών την κακή αυτή βραδιά για να στηρίξω το προσωπικό μου που ήταν πολύ απογοητευμένο. Ξέρω ποιος το έχει κάνει, αλλά δεν θα αποκαλύψω το όνομά του. Πρόκειται για επαγγελματική αντιζηλία. Στο εξής θα κάνουμε επιβεβαίωση των κρατήσεων.»

Το εστιατόριο άρχισε να λειτουργεί περίπου ένα μήνα νωρίτερα με επικεφαλής στην κουζίνα την Ελληνίδα σεφ Μαρία Ταμπάκη. Το μενού που προσφέρει είναι σύγχρονο, χαλαρό, ευρωπαϊκό, ιδανικό για βιαστικά μικρά γεύματα πηγαίνοντας κάπου ή ανάμεσα από ψώνια, ένα δείπνο ή ένα κοκτέιλ μετά την δουλειά.

Στον όμιλο του Γκόρντον Ράμσεϊ, περιλαμβάνονται  24 εστιατόρια εκ των οποίων τα 7 έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin.

Στη συζήτηση, ο Ράμσεϊ μίλησε και για τον εαυτό του: «Ο επιθετικός και σε κάποια σημεία χυδαίος τρόπος με τον οποίο με βλέπετε να συμπεριφέρομαι στον χώρο εργασίας, δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που συμπεριφέρομαι στο σπίτι μου και στα παιδιά μου. Στην δουλειά χρησιμοποιώ ένα πιο “βιομηχανικό” τρόπο συμπεριφοράς, γιατί σε δύσκολες ώρες πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή βάση πολύ γρήγορα.»