Το κατάστημα Liberty of London, ένα από τους ναούς του shopping της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν πουλάει γούνες –οι υπεύθυνοι της εταιρείας πίσω από το κατάστημα αρνούνται να θυσιάσουν τα φιλοζωικά αισθήματά τους για ολίγες λίρες Αγγλίας. Ούτε τρίχα, ούτε προβιά δεν περνάνε την πόρτα του ιστορικού καταστήματος.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι πελάτισσες του Liberty επιδεικνύουν την ίδια εγκράτεια. Δεδομένου ότι το κατάστημα απευθύνεται στην αφρόκρεμα της μητρόπολης, οι κυρίες που συχνάζουν σε αυτό, μια βιζόν την έχουν οι περισσότερες.

Αυτή τη βιζόν έβαλε στο μάτι η PETA, η οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων και η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε «αιματηρά» επεισόδια έξω από το κτίριο όπου διεξάγονταν οι επιδείξεις των σχεδιαστών στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, περιλούζοντας με κόκκινη μπογιά τις γουνοφορούσες κυρίες.

 

 

Προχώρησε λοιπόν, σε συνεργασία με το κατάστημα, σε μια καμπάνια για τη συγκέντρωση γουναρικών –μεταχειρισμένων, εννοείται- τα οποία θα διατεθούν στους άστεγους του Λονδίνου, για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίας στα αυτοσχέδια καταλύματά τους.

Η περσινή αντίστοιχη πρωτοβουλία απέδωσε 15.000 παλτό και ζακέτες, που διανεμήθηκαν τα Χριστούγεννα στους έχοντες ανάγκη. Οι υπεύθυνοι του Liberty και της PETA ελπίζουν ότι και φέτος οι προσπάθειές τους θα ανταμειφθούν αναλόγως. Κι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης: «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε τα ζώα ξανά στη ζωή ή να επανορθώσουμε τον τρόπο με τον οποίον πέθαναν. Μπορούμε όμως να μάθουμε να κάνουμε πιο ‘συμπονετικές’ επιλογές για το ντύσιμό μας από εδώ και πέρα».

Σε ένδειξη συμφωνίας με τους στόχους της κοινής καμπάνιας Liberty και PETA, celebrities όπως η Ντέμπι Χάρι και η Κιμ Κατράλ δώρισαν τις γούνες τους για να γίνουν δώρα προς τους άστεγους τα Χριστούγεννα.