Ναι, είναι κλισέ, αλλά το «ασταθές πολιτικό σκηνικό» επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Δύο είναι οι δημοσκοπήσεις αυτής της Κυριακής και ιδού τα ευρήματά τους: 

Βραχεία κεφαλή στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». 

Με 0,4% προηγείται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έναντι της Νέας Δημοκρατίας, που διεξήχθη το διάστημα από 12 έως 15 Νοεμβρίου. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κερδίζει δύο μονάδες, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, για τον Οκτώβρη. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της κερδίζοντας 0,1%.

Ένα άλλο εύρημα της δημοσκόπησης είναι η θλιβερή διαπίστωση πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής δείχνει να καλύπτει μέρος του «χαμένου εδάφους», μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μία άλλη δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας RASS για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί (22,6%).

Τρίτο κόμμα παραμένει η ΧΑ (6,2%), ενώ το ΚΚΕ με 5,8% βρίσκεται τέταρτο.

Οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1% είναι τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή με τους Οικολόγους/Πράσινους (1,5%) και τον ΛΑΟΣ (1,3%) να βρίσκονται πολύ μακριά.

Με διαφορά άνω των 10 μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης (52,2% έναντι 41,7%), την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία σε ποσοστό 49,2%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 33%.

Το 55,5% των ερωτηθέντων επιθυμούν από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 41,9% ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.