Όταν έβλεπε, ως έφηβος, από το σπίτι του στη Γερμανία τον Χακίμ Ολάζουον στην τηλεόραση να κάνει πράγματα και θάματα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ούτε που φανταζόταν ότι κάποτε θα τον ξεπερνούσε.

Κι όμως. Ο γερμανός σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, στην 17η σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, με τους 23 πόντους του κόντρα στους Κινγκς ξεπέρασε τον νιγηριανής καταγωγής πρώην σέντερ των Χιούστον Ρόκετς και έγινε ο 9ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ ΜΕ 26.953 πόντους.

Κι αυτό ήταν το καλάθι που δόξασε τον γερμανό σταρ:
 



O 36χρονος Νοβίτσκι έγινε, έτσι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, που έχει γεννηθεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Ετοιμάζεται μάλιστα να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, αφού ο 8ος Έρβιν Χέις έχει σημειώσει 27.313 πόντους.

Με το θρυλικό του σουτ εκτός ισορροπίας, εκτός από το πρωτάθλημα που έδωσε στους Ντάλας Μάβερικς, κατάφερε να οδηγήσει την εθνική Γερμανίας σε μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005, στο οποίο έχασε από την εθνική μας ομάδα στον τελικό.
 


 

Ο Νοβίτσκι ήταν αυτός που ανέβασε μία ομάδα με μέτριο ταλέντο στα ψηλά πατώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και πλήρωνε από την τσέπη του την ασφάλεια που ζητούσαν οι Ντάλας Μάβερικς. Γιατί ο γιος του Γεργκ Νοβίτσκι, πρώην διεθνούς παίκτη του χάντμπολ και της Χέλγκα Νοβίτσκι, πρώην διεθνούς μπασκετμπολίστριας, είναι και μεγάλος άνθρωπος. Έχει εγκαινιάσει το Ίδρυμα Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ για κάθε τρίποντο που πετυχαίνει δίνει χρήματα στο Jonathan’s Place, ένα σπίτι για κακοποιημένα παιδιά.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει, παίζει σαξόφωνο και κιθάρα.