Το πιο σπιντάτο κινηματογραφικό franchise ετοιμάζεται για τουλάχιστον μία ακόμη ιλιγγιώδη κούρσα στη μεγάλη οθόνη. Ο Vin Diesel, ο Paul Walker, η Michelle Rodriguez, o Dwayne Johnson, η Jordana Brewster, ο Tyrese Gibson και ο Ludacris, μαρσάρουν ξανά στους «Μαχητές των Δρόμων 7», που αναμένεται να δώσουν και την εκκίνηση για μία νέα κατεύθυνση στην σειρά, με δύο ακόμη μελλοντικές ταινίες. Μαζί τους θα έχουν αυτή τη φορά, δύο αγαπημένους των φαν, τον Lucas Black από το «Tokyo Drift», και τον βετεράνο «Snake Pliskken» των cult «Αποδράσεων από Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες», Kurt Russell. Στο καστ προστέθηκαν επίσης ο Djimon Hounsou και ο σταρ των πολεμικών τεχνών και πρωταγωνιστής των θρυλικών «Ong Bak», Tony Jaa ενώ ο Jason Statham είναι ο badass κακός. Πόσο πιο cool μπορεί να γίνει αυτή η σειρά;

Need for Speed

Το «Fast and Furious 7» επανατοποθετεί σημαντικό μέρος της δράσης εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στους δρόμους του Λος Αντζελες. Το timeline ωστόσο της ιστορίας μας πηγαίνει πίσω, και συγκεκριμένα στην εποχή του τρίτου «Fast And Furious:Tokyo Drift». (ΠΡΟΣΟΧΗ:spoilers!) Στην φετινή έκτη ταινία της σειράς, η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει και να βγάλει από τη μέση, τον ιδιοφυή κακοποιό Owen Shaw προκειμένου να τους δοθεί χάρη από τον πράκτορα Luke Hobbs/Dwayne Johnson. Στην εμβόλιμη σκηνή των τίτλων τέλους, επιστρέφουμε στην ιαπωνική πρωτεύουσα και στον ακαριαίο θάνατο του Han όταν πέφτει πάνω του αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια κόντρας/κυνηγητού στους δρόμους του Τόκυο.

Αυτό που δεν μας είχαν δείξει στο «Tokyo Drift» και το βλέπουμε τώρα, είναι πως ο οδηγός που προκάλεσε το θάνατο του Han, είναι ο Jason Statham, που ξεκινά το σχέδιο εκδίκησής του για το θάνατο του αδερφού του, Owen Shaw. Και ο Ian Shaw θα είναι σκληρή Νέμεση για τον Dominic Toretto/Vin Diesel και την παρέα του.

Στο τιμόνι του «Fast and Furious 7», κάθεται ο εμπνευστής και σκηνοθέτης των υπερεπιτυχημένων θρίλερ «Saw», «Insidious» και «The Conjuring», James Wan που εκτός από τρελά γκάζια, σκοπεύει να δώσει στην ταινία μία αισθητική-φόρο τιμής στις περιπέτειες εκδίκησης της δεκαετίας του ’70. Η ιστορία κάνει τον κύκλο της, οι ήρωες αναζητούν τη λύτρωση, και το Λος Αντζελες δίνει το φόντο για την νέο-νουάρ οπτική του πρώτου «Fast and Furious» που παραπέμπει στην επιθυμητή «κλασική» seventies αίσθηση.

Αναπόσπαστο μέρος του… καστ, είναι φυσικά και τα υπέροχα, «πειραγμένα» αυτοκίνητα που σπάνε τα κοντέρ της δράσης. Προς το παρόν ο μόνος τετράτροχος πρωταγωνιστής που έχει αποκαλυφθεί, είναι μία Aston Martin που θα οδηγεί ο Jason Statham!

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν εδώ

Με παγκόσμιες εισπράξεις 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια από τις πέντε πρώτες ταινίες, και άλλα 788,6 εκατομμύρια δολάρια τζίρο μόνο από το φετινό «Fast and Furious 6», το franchise, έχει ακόμη να γράψει πολλά χιλιόμετρα στις σκοτεινές αίθουσες. Η εμφάνιση των Lucas Black και Kurt Russell, στο επερχόμενο έβδομο κεφάλαιο, είναι απλά η αρχή για τα «Fast and Furious 8 και 9» που ήδη σχεδιάζονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι τρεις προσεχώς ταινίες, θα λειτουργήσουν σαν μία νέα τριλογία για την σειρά και ο Russell θα είναι η προσθήκη που θα δώσει έξτρα ώθηση στο «8», την ταινία που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vin Diesel , θα μας κάνει να πάθουμε παράκρουση!

Μέχρι τότε έχουμε να περιμένουμε τον Ιούλιο του 2014, οπότε και οι «Μαχητές των Δρόμων 7» θα ξεχυθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες, ακριβώς 13 – και καθόλου γρουσούζικα- χρόνια, μετά την πρώτη εξόρμησή τους, τις πρώτες απίστευτες κόντρες τους, τις πρώτες καταδιώξεις τους που ξεκίνησαν το 2001 κι από τότε συνεχίζουν να κόβουν την ανάσα, εκεί που ξέρουν να το κάνουν καλύτερα: στην άσφαλτο. Fasten your seatbelts and enjoy the ride!