Λίγες μέρες αργότερα από την  δήλωση της Πιπίλως (έτσι είναι γνωστή η Φωτεινή Πιπιλή στα δημοσιογράφα, όπως έλεγε και η Μαλβίνα), δήλωση που έγινε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm και με την οποία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατάγγειλε ότι είναι πολλές οι βλαχάρες που στην βουλή κρατάνε «μαϊμούδες» τσαντικά, που τάχα μου δήθεν είναι οίκων, συνταράχτηκαν τα κομμωτήρια αλλά και το καφενείο της Βουλής.

Τα κομμωτήρια της Αττικής χωρίστηκαν σε «Πιπιλικά» και « Αντιπιπιλικά» καθώς οι πελάτισσες που επιλέγουν περιοχές όπως το Κολωνάκι, το Ψυχικό, την Κηφισιά και την Γλυφάδα για να κάνουν “φλασάκια” και αποτρίχωση «μπικίνι» αποθέωσαν την δήλωση της βουλευτού.

 Οι κυρίες συμφωνούσαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους τα δερμάτινα φετίχ, όπως οι προσφυγοπούλες τα μωρά τους, ότι η Φωτεινή δεν πίνει νερό απλό αλλά αγιασμό, καθώς επιτέλους κάποιος έπρεπε να επαναφέρει την τάξη. Το «ν’ αγιάσει το στόμα της» κάλυπτε σε ένταση όλα τα «πιστολάκια» που νευρικά ισιώνανε τα μαλλιά, καθώς ακόμη και εκείνα (τα πιστολάκια δηλαδή) είχαν συνταραχθεί από τις αποκαλύψεις και σφύριζαν

Φυσικά οι «λουσμένες» πελάτισσες των κομμωτηρίων που επιλέγουν τ’ «αυθεντικά» και όχι εκείνα τ ‘αντικείμενα που μπανάνα αν δούνε θα την φάνε, υποστήριζαν και την εναλλακτική πρόταση της βουλευτού. Θα μπορούσαν  δηλαδή, όσες δεν διαθέτουν 20.000 ευρώ για  ν’ αγοράσουν την Kelly της Hermes, να κρατήσουν ένα ωραιότατο «ταγάρι- τσάντα- σακίδιο» όπως κάποτε οι Κνίτες που σετάριζαν στρατιωτικό σακίδιο με αμπέχονο χακί και κόκκινη φόδρα από μέσα  

Φυσικά αυτή είναι η μία όψη των αντιδράσεων καθώς «στα αντιπιπιλικά» κέντρα – κομμωτήρια, στις δυτικές συνοικίες και στο υπόλοιπο Αττικής, οι γυναίκες κρατώντας επίσης original τσάντες (όχι συλλεκτικές όμως) αποκαθήλωναν την Πιπίλω, όχι για την ουσία της δήλωσης, αλλά γιατί κυκλοφορεί ανάμεσά μας γυναίκα που μπορεί να διακρίνει το original από το «κινέζικο» με μεγαλύτερη άνεση και από τον ίδιο τον Lοuis Vuitton αν ζούσε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος τρόμος για μια γυναίκα, παρά η ύπαρξη μιας άλλης που καταλαβαίνει αν τα Jimmy Choo είναι τζίμυ χού. 

Καλά τώρα, το έγινε στο καφενείο της Βουλής μετά την δήλωση, δεν περιγράφεται…. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακόμη και η Έφη Σαρρή, η οποία είχε κατέβει ως υποψήφια του «ορθόδοξου συναγερμού», και η οποία, λίγο πριν γυρίσει το βίντεο κλιπ «σταυρώστε με – σταυρώστε με», είχε εμφανιστεί στο περιστύλιο κρατώντας τσάντα επώνυμου σχεδιαστή, ήθελε να στείλει τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας στον πρόεδρο της Βουλής, μπας και οι καταγγελίες της Πιπίλως φτάνανε μέχρι την δική της εποχή.

Φυσικά το θέμα για σας τους επιπόλαιους που νομίζετε ότι κάνουμε κουτσομπολιό είναι βαριά πολιτικό. Μετά την δήλωση για τις μαιμουδένιες τσάντες των κυριών του κοινοβουλίου, τα κόμματα σιώπησαν ….Γιατί; Γιατί δεν έχουν αντανακλαστικά χρυσό μου. Μέχρι να οργανωθούν, εμφανίζεται η Γιάννα (μία είναι στην Ελλάδα η Γιάννα) με συλλεκτικό τσαντικό κόκκινο, του οποίου την φίρμα έκρυβε με ένα ντοσιεδάκι, όχι καλέ από σεμνότητα ..αλλά για λόγους επικοινωνιακούς. Σου λέει η Γιάννα, ό,τι και να φορέσω ή να κρατήσω, οι βλαχάρες τις κιτσιές τους θα τις πούνε, ας δείχνω λοιπόν ότι καλύπτω το «χρυσόβουλο» της φίρμας μ’ ένα ντοσιέ. Η αλήθεια είναι ότι προς στιγμή σκέφτηκα μήπως και η Γιάννα, γιατί μόνο εκείνη θα μπορούσε να το κάνει αυτό την συγκεκριμένη στιγμή, μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα θα  μας «έστελνε άκλαυτους» δηλώνοντας ότι η τσάντα της είναι μαιμουδένια ….Τελικά η Γιάννα με απογοήτευσε …δεν έκανε την ανατροπή, δεν «έπαιξε» με την εικόνα της μέχρι που μια άλλη γυναίκα, η μοναδική για μένα Έλενα Ακρίτα, εξαπόλυσε πύραυλο «αέρος – εδάφους» εναντίον της Φωτεινής Πιπιλή  

«Να βάλω ένα κουίζ στη συνάδελφο, τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είπε ότι οι τσάντες της όλες είναι original και ότι βλέπει από χιλιόμετρα μακριά ποια βουλευτίνα έχει μαϊμού τσάντα», είπε η Έλενα Ακρίτα και συνέχισε: «Θέλω, λοιπόν, η κάμερα να δείξει τη δική μου την τσάντα και να μας πει η Φωτεινή Πιπιλή, αυτή η τσάντα είναι original ή είναι μαϊμού; Κι εγώ θα πω την αλήθεια, έτσι για να μιλήσουμε για μόδα Φωτεινή σε τέτοιες εποχές που πέφτουν οι άνθρωποι από τα παράθυρα». 

Το «χτύπημα» λοιπόν δεν το δέχεται η Φωτεινή Πιπιλή από μια τριτοκλασάτη –νεόπλουτη , αλλά από μια αστή, την Έλενα Ακρίτα, η οποία και με εξαιρετικό τρόπο έχει φορέσει πραγματικά μαργαριτάρια (παρακαλώ εκτιμήστε ότι γνωρίζω και εγώ από πολύτιμα αντικείμενα) και στην Φιλοθέη μεγάλωσε, και γράμματα γνωρίζει και δεν έφτιαξε την καριέρα της σαν «κυρία» κυρίου (μην αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα γιατί η λίστα του Σίντλερ θα μοιάζει «σκονάκι», για τις κυρίες  που επέβαλαν κύριοι) και η οποία, όταν τα «πήρε» με τους δημοσιογράφους, ανέβηκε και στο θεατρικό σανίδι και αποθεώθηκε ως συγγραφέας και σεναριογράφος .

Τώρα υπάρχουν οι γελοίες προσεγγίσεις που θέλουν, με δεδομένο ότι η Έλενα έχει παντρευτεί τον Γιώργο Κυρίτση ο οποίος ανήκει στον ΔΗΜΑΡ, πιθανόν το μήνυμα της «κόκκινης τσάντας» της Έλενας Ακρίτα να περιλαμβάνει και την πολιτική άποψη της ΔΗΜΑΡ για τα τσαντικά.

Και επειδή η Έλενα Ακρίτα γατόνι όπως είναι κατάλαβε πρώτη απ’ όλους την πρόθεση του Λάκη Γαβαλά να καθαιρέσει την Χούκλη και την Σία Κοσσιώνη, δήλωσε: «Όταν είχε έρθει η Αμάλ Αλαμουντίν είχα γράψει ένα κείμενο που την καυτηρίασα και έγραφα κάπου ότι όλοι οι παρουσιαστές ειδήσεων έβγαιναν και έκαναν ανάλυση “αχ, τι ωραίο αυτό που φοράει”… Και λέω ο κάθε παρουσιαστής ειδήσεων ως wannabe Λάκης Γαβαλάς κάνει κριτική. Αυτό ήταν φιλοφρόνημα που έκανα στον Λάκη Γαβαλά και κοπλιμέντο. Δεν το κατάλαβε; Εκτός αν είναι παρουσιαστής ειδήσεων».

Έλενα υποκλίνομαι!

https://www.youtube.com/watch?v=OMuSov8u8Ks