Αν κάποιος ζητούσε από την κ. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να του μεταφράσει στην καθομιλουμένη την φράση «Ενός κακού μύρια έπονται…» θα εισέπραττε αρχικά αυτό το απορημένο βλέμμα της ξανθιάς, που κάπου έχει ξανακούσει την φράση αλλά δεν θυμάται που. Της ταιριάζει γάντι πάντως με όλα αυτά τα απίθανα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες εκτός πλατό, ενώ προ ημερών εργαζόμενος μετά την τρίτη αποχώρηση αρχισυντάκτριας πρότεινε να αγοράσουν μια παλιά ηλεκτρική καρέκλα για τον επόμενο «τυχερό» η «τυχερή», που θα κάτσει στην «καταραμένη» θέση.

Δεν είναι ο πρώτος που μιλάει κατά της ξανθιάς Κωνσταντίνας, αφού στους διαδρόμους του καναλιού και σε κρυφά πηγαδάκια, όλοι σχεδόν όσοι εργάζονται στον Alpha είναι έξαλλοι μαζί της.

Η κατηφόρα της τηλεθέασης στο «Σπίτι της, σπιτάκι της» την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των εκπομπών του σταθμού κάνει από καλά έως πολύ καλά νούμερα, έχει φέρει την κ. Σπυροπούλου σε κατάσταση υστερίας. Αυτό τουλάχιστον διαχέεται προς τα έξω και κάπως έτσι η ξανθιά ενζενί βάλλει κατά πάντων σύμφωνα με το παρασκήνιο, λες και φταίει η Μενεγάκη ή ο Λιανός με την Καμηλά και την Καινούριου, που δεν την βλέπει άνθρωπος.

Μάλιστα, τα όσα φέρεται να εκστομίζει μαθαίνονται αργά ή γρήγορα και παρόλο που ο σταθμός εξακολουθεί να την στηρίζει, έχουν ήδη αρχίσει τα στοιχήματα για το αν θα συνεχίσει η εκπομπή μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Ευτύχης Γρυφάκης είναι ο τελευταίος -όχι των Μοϊκανών, αλλά των Σπυροπουλικών- που δεν άντεξε την πίεση και το συνεχές πρεσάρισμα και τα βρόντηξε πριν από λίγες ημέρες.

Οι άλλοι αντέχουν ακόμη -τι να κάνουν τα παιδιά τέτοιες εποχές;- και ευελπιστούν να γίνει κάτι, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα.

Μέχρι τότε θα εξακολουθούν να ακούν από την Κωνσταντίνα λεκτικά διαμάντια όπως «γνώρισα την κ. Κουντουρά σε μια καφετερία στο Ψυχικό!» και να ελπίζουν στο δικό τους αύριο.

Βλέπετε, μέχρι στιγμής το «αύριο» (μπορεί και το «μεθαύριο») της κ. Σπυροπούλου είναι αμφότερα εξασφαλισμένα…